Τι γιορτάζει η Toyota μαζί με την Subaru;

Ανάμεσα στις πολλές μεταξύ τους συνεργασίες που έχουν διάφοροι κατασκευαστές, από τις πιο γνωστές είναι η περίφημη «Toyobaru».

Τι γιορτάζει η Toyota μαζί με την Subaru;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια όταν η Toyota σε συνεργασία με την Subaru αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κοινή εξέλιξη ενός σπορ κουπέ με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η Subaru ήταν η πρώτη που παρουσίασε το δικό της BRZ και λίγο αργότερα η Toyota το GT86. Και τα δύο με κινητήρα boxer 2.000 κυβικών.

Μικρή σημασία είχε αν τα δύο κουπέ είχαν περισσότερο DNA από Subaru ή από Toyota. Αλλά αν θέλετε την άποψή μας, από τέτοιου είδους συνέργειες έχει αποδειχθεί πως η Toyota είναι αυτή που επωφελείται περισσότερο.

Όχι μόνο από το GT86, το οποίο στη νέα του γενιά που ονομάζεται GR86 διατίθεται και στην Ευρώπη σε αντίθεση με το BRZ, αλλά και στην περίπτωση της BMW Z4 και της Supra που και πάλι οι Ιάπωνες είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Όπως και να έχει η Toyota με τη Subaru γιορτάζουν την μία δεκαετία της συνεργασίας τους λανσάροντας τις επετειακές εκδόσεις 10th Anniversary σε ένα πολύ περιορισμένο ύψος παραγωγής.

Που φτάνει μόλις τα 200 αυτοκίνητα εκ των οποίων το GR86 θα είναι βαμμένο σε σπέσιαλ πορτοκαλί Flame Orange και το Subaru σε ένα χαρακτηριστικό μπλε Blue Pearl θυμίζοντας κάτι από το ένδοξο παρελθόν στα ράλι. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές και ο boxer των 2.400 κυβικών συνεχίζει να αποδίδει 235 ίππους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή