To Alieno Unum είναι το hypercar της Βουλγαρίας

Αν νομίζατε πως μόνο στην χώρα μας μπορεί ένα υπέρ-αυτοκίνητο να φέρει το χάος τότε μάλλον πέφτετε έξω.

To Alieno Unum είναι το hypercar της Βουλγαρίας
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Μπορεί να μην την θυμάστε αλλά η Alieno είχε ανακοινώσει πριν από τρία χρόνια ένα hypercar που λίγο-πολύ έμοιαζε με το περιβόητο ελληνικό Chaos. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά προχώρησε στο στάδιο της υλοποίησης… όπως το Chaos, αλλά το Unum υπάρχει.

Τουλάχιστον στα ψηφιακά σχέδια που βλέπουμε με την εξωπραγματική σχεδίαση που μας παραπέμπει σε κάποιο αγριεμένο concept της Lamborghini, το οποίο έχει όλα τα καλά. Από ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα μέχρι και μία τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος.

Πάντως, τα νούμερα που δίνουν οι Βούλγαροι για το Unum είναι ανώτερα του Chaos. Λογικό, άλλωστε, αφού μιλάμε για ένα σύστημα πρόωσης με ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από πυκνωτές. Κρατηθείτε! Οι εξελιγμένες μπαταρίες λιθίου-πολωνίου σε συνδυασμό με υπέρ-πυκνωτές φτάνουν έως τις 180 kWh και η ισχύς έως τους 5.430 ίππους!

Και σαν να μην έφταναν οι τέσσερις εκδόσεις του Unum (ω, ναι, υπάρχουν και βασικές από τις 60 kWh και τους 2.646 ίππους!), η Alieno αναφέρει πως ετοιμάζει και μία σπέσιαλ έκδοση με ένα σύστημα τζετ, η οποία θα ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα!

Όποιος ενδιαφέρεται υποτίθεται πως μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρία και αν έχει από 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα μπορεί να αποκτήσει τουλάχιστον τη βασική έκδοση του Unum. Αρκεί να περιμένει 30 μήνες. Και επειδή όλα τα αστεία κάποια στιγμή τελειώνουν, προφανώς η Alieno δεν θα πάρει ποτέ… μπροστά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή