Φτιάξε και εσύ την δική σου Ferrari 250 GTO (video)

Δείτε σε ένα πολύ όμορφο βίντεο πως μπορεί ένας εκπληκτικός τεχνίτης να φτιάξει στο χέρι μια πανέμορφη Ferrari 250 GTO.

Φτιάξε και εσύ την δική σου Ferrari 250 GTO (video)
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Μπορεί να φαίνεται σχετικά απλό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι. Όπως θα δείτε στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί ένας τεχνίτης που εξειδικεύεται στο μοντελισμό μας δείχνει πως μπορεί να κατασκευάσει μία χειροποίητη, υπό κλίμακα Ferrari 250 GTO.

Ακόμη και αν υποθέσουμε πως ο τεχνίτης έχει κάνει άπειρες φορές το ίδιο μοντελάκι, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η πολύ μεγάλη προσοχή του στη λεπτομέρεια.

Η κατασκευή ξεκινά από ένα σωληνωτό πλαίσιο. Αφού δημιουργηθεί ο σκελετός του μοντέλου από τις ράβδους που μοιάζουν με καλαμάκια, μπαίνει το ηλεκτρικό μοτεράκι, οι τροχοί και οι εξατμίσεις. Μάλιστα, υπάρχει και ειδικό εφέ που καίγεται λάδι προκειμένου να βγάζουν και καπνό.

Στη συνέχεια κόβονται και διαμορφώνονται τα κομμάτια λαμαρίνας που σχηματίζουν το αμάξωμα. Με την χρήση διαφόρων εργαλείων ο τεχνίτης προχωρά στην ολοκλήρωση του αμαξώματος και προς το τέλος ακολουθεί το φινίρισμά του λειαίνοντας τα σημεία που πρέπει με τροχό και λίμα.

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς το μεράκι που υπάρχει μέχρι το στοκάρισμα, το σπατουλάρισμα και το τελικό βάψιμο. Εννοείται σε χρώμα Rosso Corsa.

Τώρα, αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά ίσως να προσπαθήσετε να φτιάξετε και εσείς ότι και ο μάστορας στο βίντεο. Αν και το τελικό αποτέλεσμα θα απέχει παρασάγγας από αυτό του Κινέζου τεχνίτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή