To καινούργια Polestar 4 είναι πολύ ιδιαίτερο

Στη μακρινή Σαγκάη παρουσιάστηκε ένα νέο μοντέλο που μπορεί να φέρει καινούργια δεδομένα στον τρόπο που σχεδιάζονται τα αυτοκίνητα.

To καινούργια Polestar 4 είναι πολύ ιδιαίτερο
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Με μία πρώτη ματιά το Polestar 4 τραβά το ενδιαφέρον χάρη στο ελκυστικό του στιλ που συνδυάζει τις γραμμές ενός κουπέ με το υπερυψωμένο αμάξωμα ενός SUV. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά θα διαπιστώσετε πως στο πίσω μέρος του δεν το παρμπρίζ που έχουμε συνηθίσει αλλά ένα πάνελ.

«Πρόκειται για μία νέα πρωτόγνωρη εμπειρία για τους πίσω επιβάτες», λένε οι σχεδιαστές του Polestar 4. Και με τον οδηγό τι γίνεται; Την απάντηση δίνει η τεχνολογία μιας και ο παραδοσιακός εσωτερικός καθρέπτης έχει αντικατασταθεί από έναν ψηφιακό υψηλής ευκρίνειας που απεικονίζει τι γίνεται πίσω μέσω μίας κάμερας.

Η καμπίνα είναι ιδιαίτερα φωτεινή χάρη στη γυάλινη οροφή ενώ υπάρχουν υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικά και άλλα βιώσιμα υλικά. Στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μία μεγάλη οθόνη 15,4 ιντσών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10,2 ιντσών, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και ένα μεγάλο head-up display 14,7 ιντσών.

Στα συστήματα πρόωσης υπάρχουν διάφορες επιλογές, όλες με μία μεγάλη μπαταρία των 102 kWh και με την αυτονομία να αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Η βασική έκδοση έχει ένα μοτέρ με 272 ίππους που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ η τετρακίνητη έχει δύο και συνδυαστικά αποδίδει 544 ίππους.

Κατά τα υπόλοιπα το νέο μοντέλα της μάρκας βασίζεται στο Polestar 3 και στο πλαίσιο SEA του ομίλου της Geely. Τέλος, να πούμε πως το Polestar 4 θα λανσαριστεί στην Κίνα στα τέλη του 2023, ενώ του χρόνου θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή