Το SUV αυτό είναι… εξωτικό

Πρόκειται για ένα 4x4 που συνδυάζει το στιλ ενός Jeep Wrangler και ενός Range Rover. Δίχως, όμως να έχει καμία σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το SUV αυτό είναι… εξωτικό
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το ομολογουμένως ελκυστικό εμφανισιακά εκτός δρόμου μοντέλο που βλέπετε στην οθόνη σας μας έρχεται από τη Κίνα. Ονομάζεται Ickx K2 και βασίζεται στο BAIC BJ40, ένα από τα δημοφιλέστερα 4x4 της εκεί αγοράς.

Το K2 το κατασκευάζει η DR Automobiles που πουλά κινεζικής προέλευσης αυτοκίνητα από το 2006. Αυτή τη φορά η εταιρία επέστρεψε με το νεοσύστατο σήμα Ickx και με το K2 που είναι το πρώτο της μοντέλο.

Εξωτερικά το κινεζικό μοντέλο δείχνει πολύ όμορφο έχοντας ένα κλασικό off-road σχήμα με τετράγωνη αισθητική. Τα φτερά που προεξέχουν και αρκετά άλλα στοιχεία μας παραπέμπουν στο Wrangler πασπαλισμένο με ένα άρωμα από Range Rover.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι σύγχρονη με δύο οθόνες, μία ως πίνακας οργάνων και μια αφής, με διαγώνιο 12,3 ιντσών, για το σύστημα infotainment. Και με την πρώτη ματιά φαίνεται να υπάρχουν όλα τα κομφόρ και όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος diesel 2.000 κυβικών ο οποίος αποδίδει 162 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις με κατ’ επιλογήν τετρακίνηση. Στο τομέα των επιδόσεων τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε περίπου 10,0 δεύτερα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Όλα καλά ακούγονται μέχρι εδώ πέρα από την τιμή του που κυμαίνεται στις περίπου 55.000 ευρώ. Πάντως, αυτό δεν αποθαρρύνει την εταιρία να μπει και σε άλλες αγορές -πέραν της ιταλικής- όπως είναι αυτή της Ισπανίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή