Ένα κόκκινο θηρίο με 6 τροχούς και 850 ίππους

Όποιος θέλει να σκορπίζει το φόβο και τον τρόμο στους δρόμους μπορεί άνετα να επιλέξει ένα pickup σαν αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας.

Ένα κόκκινο θηρίο με 6 τροχούς και 850 ίππους
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Στην Αμερική κυκλοφορούν αρκετά θηριώδη και πομπώδη pickup. Τα οποία δεν είναι απαραίτητο να έχουν τέσσερις τροχούς όπως όλα τα κανονικά αυτοκίνητα, αλλά ακόμη και έξι με την προσθήκη ενός ακόμη άξονα.

Ένα από τα τελευταία δείγματα είναι αυτό της Apocalypse, μιας εταιρεία που εδρεύει στη Φλόριντα και που έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως για τα 6x6 της που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση σεναρίων καταστροφής.

Ουσιαστικά, μοντέλα όπως το Apocalypse 6x6 βασίζονται σε «αγροτικά» παραγωγής, όπως τα Jeep Gladiator και Ram 1500 που έχουν υποστεί εκτεταμένες μετατροπές.

Έτσι το Juggernaut 6x6 Razorback βασίζεται σε ένα Ram 1500 TRX και κινείται από έναν πανίσχυρο κινητήρα Hellcat που για την περίσταση η απόδοσή του έχει ανέβει στους 850 ίππους. Διαθέτει αμάξωμα με επικάλυψη Kevlar, αδιάβροχο εσωτερικό, ηλεκτρικά σκαλοπάτια και στιβαρούς χαλύβδινους προφυλακτήρες, που του εξασφαλίζουν και στυλ αλλά και λειτουργικότητα.

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες στην καμπίνα του και επιπλέον έξι στην καρότσα. Η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα απαιτεί μια ειδική σκάλα, ενώ τα καθίσματα αυτά μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα προκειμένου να προκύψει μεγαλύτερος χώρος φόρτωσης.

Όσο για την τιμή του αυτή είναι ανάλογα… αποκαλυπτική μιας και το Apocalypse 6x6 ξεκινά από τις 269.999 δολάρια!

https://www.instagram.com/reel/CtY5ADNsQll/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή