Η Alfa Romeo Tonale στις υπηρεσίες των Καραμπινιέρι

Η δημοφιλής Tonale αποτελεί τη νέα προσθήκη στον στόλο της εθνικής στρατιωτικής αστυνομίας της Ιταλίας.

Η Alfa Romeo Tonale στις υπηρεσίες των Καραμπινιέρι
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για μια ήπια υβριδική έκδοση του πιο μικρού SUV της Alfa Romeo, η οποία έχει κάποια θωράκιση και διαθέτει ένα κελί για κρατούμενους στο πίσω μέρος.

Η συνεργασία της Alfa Romeo με το Σώμα των Καραμπινιέρων διευρύνεται με την παράδοση 400 Tonale. Η παράδοση των αυτοκινήτων θα γίνει σταδιακά από τον Ιούλιο του 2023 για να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. Η πρώτη αστυνομική Alfa Romeo Tonale παραδόθηκε στην έδρα της Γενικής Διοίκησης των Καραμπινιέρων στην Ρώμη.

Εξωτερικά, το ιταλικό SUV είναι βαμμένο στα παραδοσιακά χρώματα του σώματος ασφαλείας, με κόκκινα και λευκά αυτοκόλλητα. Επιπλέον, διαθέτει μία ελαφρά θωράκιση και διάφορα εξαρτήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες της υπηρεσίας, όπως οι «φάροι» στην οροφή και τα προειδοποιητικά μπλε LED.

Το εσωτερικό του έχει επίσης ανασχεδιαστεί με βάση τις αστυνομικές ανάγκες, προσφέροντας νέους χώρους για τον εξοπλισμό και ένα ενιαίο πλέγμα ώστε στο πίσω μέρος να κρατούνται με ασφάλεια οι κρατούμενοι.

Όλες οι Tonale που θα παραδοθούν στους Καραμπινιέρι είναι της έκδοσης με τον turbo τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.500 κυβικών με ισχύ 158 ίππων που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V με ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Οι Tonale θα υποστηρίξουν τις θωρακισμένες Giulia και Giulia Quadrifoglio που βρίσκονται από πέρυσι στις αστυνομικές δυνάμεις των Καραμπινιέρι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή