Που κυκλοφορούν περιπολικά με drone στην οροφή τους;

Το Ριάντ φημίζεται μεταξύ άλλων και για την αστυνομία του που διαθέτει έναν στόλο από μοναδικά τετράτροχα.

Που κυκλοφορούν περιπολικά με drone στην οροφή τους;
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει πως ο στόλος της αστυνομίας του Ντουμπάι περιλαμβάνει Ferrari, Lamborghini, Bentley, Porsche και πολλά άλλα supercars. Σε μικρή απόσταση όμως ακολουθεί και το Ριάντ, η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο περιπολικά του Ριάντ είναι τα Lucid Air της Lucid Motors, η οποία έχει ως στόχο να κλονίσει την κυριαρχία της Tesla. Τουλάχιστον σε επίπεδο γοήτρου μιας και από πλευράς πωλήσεων η εταιρεία του Tesla Musk πετάει τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, η επίσης αμερικανική Lucid Motors παρέχει στην Σαουδική Αραβία έναν στόλο από ηλεκτρικά Air που θα μπορούν να επιβάλλουν την τάξη στους δρόμους. Μάλιστα μία σειρά από πρωτότυπα Air παρουσιάστηκαν πριν από μερικές μέρες στην Παγκόσμια Έκθεση Άμυνας στο Ριάντ.

Τα περιπολικά Air ήταν βαμμένα μαύρα με τις πόρτες να είναι λευκές ώστε να ξεχωρίζουν με μεγάλα γράμματα το «POLICE». Ωστόσο, αυτό που τραβά την προσοχή είναι μια μικρή… μπαγκαζιέρα στην οροφή το οποίο φιλοξενεί τόσο το «φάρο» -φυσικά με LED- όσο και τη σειρήνα.

Όταν ανοίξει αυτή η μπαγκαζιέρα από μέσα βγαίνει ένα drone προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν πλήρη επίβλεψη του χώρου από ψηλά.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η αγορά και η χρήση των περιπολικών Air. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια που σίγουρα θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα είναι ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της χώρας έχει επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στη Lucid Motors, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επίσης η Σαουδική Αραβία έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση έως και 100.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων δημόσιας χρήσης κατά την επόμενη δεκαετία. Ως το μοναδικό εργοστάσιο EV στην περιοχή, η Lucid Motors είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στη μετάβαση της Σαουδικής Αραβίας από τα ορυκτά καύσιμα στα αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή