Το Fiat Topolino σε καλοκαιρινή έκδοση

Αν σας αρέσουν οι βόλτες σε παραλιακούς δρόμους, τότε ίσως βρήκατε το πλέον κατάλληλο αυτοκίνητο.
Το Fiat Topolino σε καλοκαιρινή έκδοση
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Castagna Milano είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρίες με κύριο αντικείμενο τις μετατροπές τύπου «Spiaggina» του Fiat 500. Αυτή τη φορά είπε να διευρύνει την γκάμα της και να προσφέρει ένα παρόμοιο πακέτο για το μικρότερο ηλεκτρικό Topolino.
Πρόκειται για μία ειδική εκδοχή του λιλιπούτειου Fiat που ενισχύει την αίσθηση της ανοιχτής οδήγησης χάρη στην προσθαφαιρούμενη οροφή από καμβά, ενώ υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή «καρότσα» που θυμίζει κατάστρωμα γιοτ.

Η Fiat ήδη προσφέρει μια καμπριολέ εκδοχή του συμπαθέστατου microcar, η οποία έχει αναδιπλούμενη οροφή, χωρίς πόρτες. Ωστόσο, η μετατροπή της Castagna Milano αναβαθμίζει περαιτέρω την όλη εμπειρία.
Και αυτό γιατί αφαίρεσε πλήρως την οροφή και τις κολώνες ακολουθώντας τη συνταγή του κλασικού 500 Jolly Spiaggina. Το αμάξωμα διαθέτει επίσης προεκτάσεις στα φτερά, ενώ τα πλαϊνά σκαλοπάτια και η «καρότσα» είναι καλυμμένα με υψηλής ποιότητας ξύλινα πάνελ και αλουμινένιες λαβές προσφέροντας μία αίσθηση από τον κόσμο των πολυτελών γιοτ.

Για όσους θέλουν να μεταφέρουν περισσότερα πράγματα στο πίσω μέρος, η εταιρεία προσφέρει την επιλογή μιας ακόμη μακρύτερης «καρότσας» που εκτείνεται κατά 30 εκατοστά.
Το φιλικό προς την… παραλία Topolino διατηρεί τον στάνταρ ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων και τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 5,5 kWh. Η βασική έκδοση έχει αυτονομία 75 χιλιομέτρων, που επαρκεί για βόλτες στην παραλία και στα νησιά.
Τέλος, να πούμε ότι το κόστος της μετατροπής ξεκινά από τις 25.000 ευρώ, ενώ η επιμηκυμένη εκδοχή κοστίζει από 35.000 ευρώ. Κάτι που προφανώς και είναι πανάκριβο για ένα μικρό EV που στην Ιταλία κοστίζει περίπου 8.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή