Aυτή η Ferrari F8XX Spider βγάζει μάτια

Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της Mansory με ένα κιτ αμαξώματος που είναι εμπνευσμένο από τη σειρά XX της Ferrari που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.
Aυτή η Ferrari F8XX Spider βγάζει μάτια
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να κυκλοφορήσει κανείς κάπου με αυτήν τη Ferrari και να μην τραβήξει την προσοχή. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που η Mansory προχώρησε σε μια τόσο κραυγαλέα εκτέλεση που ξεχωρίζει από το ντεγκραντέ μαύρο που εναλλάσσεται με το τιρκουάζ. Μάλιστα το τελευταίο είναι και αυτό που κυριαρχεί στο εσωτερικό.

Πέρα από τον ιδιαίτερο αυτό χρωματικό συνδυασμό η Mansory έχει προχωρήσει σε διάφορες προσθήκες και αναβαθμίσεις. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν νέες εισαγωγές αέρα, διαφορετικές στο πλάι, νέα splitter και ένας μεγαλύτερος πίσω διαχύτης μαζί με δύο ζεύγη απολήξεων και δύο πτερύγια αντί για μια ενιαία αεροτομή.

Όλα αυτά τα είναι από ανθρακονήματα, ενώ γενικότερα το ακριβό αυτό υλικό κυριαρχεί στο όλο πακέτο της μετατροπής. Το οποίο περιλαμβάνει τροχούς 21 ιντσών μπροστά και 22 ιντσών πίσω, οι οποίοι είναι επίσης κατασκευασμένοι από κάρμπον.

Πάντως, το εσωτερικό είναι ακόμη πιο φαντεζί από το αμάξωμα. Σχεδόν όλο είναι επενδυμένο με δέρμα σε τιρκουάζ χρώμα, καλύπτοντας το ταμπλό, τα μπάκετ καθίσματα, τα πάνελ των θυρών, τα πατάκια και την στεφάνη του τιμονιού. Τα μόνα σημεία που δεν είναι καλυμμένα με δέρμα είναι μερικές κάρμπον λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και μερικά μαύρα εξαρτήματα, όπως οι αεραγωγοί.

Φυσικά, μία τόσο εμπνευσμένη αναβάθμιση δεν θα μπορούσε να μην περιλάμβανε και περισσότερα άλογα. Έτσι, η Mansory ολοκλήρωσε το νέο της πρότζεκτ αναβαθμίζοντας τον twin-turbo V8 των 3,9 λίτρων στους 875 ίππους και στα 960 Nm.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή