Νέο Land Rover Defender OCTA με 635 ίππους

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα που θα δούμε στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood που ξεκινά στις 11 Ιουλίου είναι και μια πανίσχυρη έκδοση του Defender.

Νέο Land Rover Defender OCTA με 635 ίππους
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το OCTA, όπως ονομάζεται η ειδική και πιο ισχυρή έκδοση στη γκάμα του Defender, έχει κάτω από το καπό του έναν V8 4.400 κυβικών προέλευσης BMW, ο οποίος διαθέτει και τεχνολογία mild-hybrid.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 635 ίππους και 750 Nm, που προσωρινά και χάρη στο launch control γίνονται 850 Nm. Από πλευράς επιδόσεων το Defender OCTA χρειάζεται μόλις 3,8 δεύτερα για να φτάσει από στάση τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Παρά την προτεραιότητα στην ισχύ το OCTA παραμένει πιστό στην κληρονομιά του Defender ως ένα ανθεκτικό και εξαιρετικό τετρακίνητο. Διαθέτει ειδικό σύστημα ανάρτησης που ονομάζεται 6D Dynamics, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με λειτουργία περιορισμού των κλίσεων στις στροφές, αλλά και καλύτερη εκτός δρόμου απόσβεση.

Το OCTA είναι 28 χιλιοστά πιο ψηλό από τα άλλα Defender και 68 χιλιοστά πιο φαρδύ. Περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Terrain Response της Land Rover με πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης που προσαρμόζονται ανάλογα με τις διάφορες επιφάνειες.

Αισθητικά, το Defender OCTA ξεχωρίζει με τα τονισμένα φτερά των τροχών, την επανασχεδιασμένη και πιο σπορ μάσκα και το νέο πίσω προφυλακτήρα με τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Θα προσφέρεται με διχρωμία αμαξώματος, με μαύρη οροφή, και εσωτερικά με δερμάτινες επενδύσεις ημι-ανιλίνης σε χρώμα Burnt Sienna και υφασμάτινες επενδύσεις Kvadrat.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή