Το πρώτο φως της μεγάλης αλλαγής

Τα πρόβατα μίλησαν κι είπαν στο βοσκό «θα μπούμε στο μαντρί όποτε κι όπως θέλουμε εμείς κι όχι εσύ».

Το πρώτο φως της μεγάλης αλλαγής

Επιτέλους το πρώτο ΟΧΙ των Ελλήνων βουλευτών σε μέτρα που θέλει να επιβάλει η Τρόικα.

Ίσως για τη ζωή μας δεν έχει καμία σημασία αν τα φαρμακεία θα λειτουργούν με απελευθερωμένο ωράριο. Αλλά είναι μείζονος πολιτικής σημασίας το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι απλοί στρατιώτες (βουλευτές) λένε όχι σε εντολή των στρατηγών (αρχηγοί κομμάτων).

Είναι η πρώτη φορά από αρχής Μνημονίου (αν και μου μυρίζει συντεχνιακή αντιμετώπιση του θέματος), που βουλευτές παύουν να είναι γλάστρες στη Βουλή ψηφίζοντας αγόγγυστα ότι τους κατεβάζουν οι ηγεσίες τους.

Είναι η πρώτη φορά που σηκώνουν το ανάστημά τους σε ένα ανώδυνο βέβαια μέτρο και λένε «είμαστε εδώ, εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, συμμέτοχοι στις αποφάσεις που αφορούν στη ζωή μας».

Τώρα που τα δύσκολα έρχονται, με οδυνηρά για όλους μας νομοσχέδια που καταργούν 13ο και 14ο μισθό, που μειώνουν τις επικουρικές συντάξεις, που επισημοποιούν την απόλυση 150.000 υπαλλήλων του δημοσίου, το χθεσινό όχι των «αμνών της Βουλής» ίσως είναι το πρώτο φως μιας μεγάλης αλλαγής.

Το πρώτο φως σε μία νέα εποχή που η Βουλή δεν θα λειτουργεί στα πλαίσια της γνωστής χουντικής επιταγής «από δω και πέρα αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Τρόικας και τους εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά θα λειτουργεί στα πλαίσια της πραγματικής Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή