Οι Αμερικανοί θα μας τιμωρήσουν

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Λευκός Οίκος απάντησε με ένα εκκωφαντικό όχι στο αίτημα του Σαμαρά για συνάντησή του με τον Ομπάμα.

Οι Αμερικανοί θα μας τιμωρήσουν


Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που αντίθετα με τον «πάγο» που έβαλε η Ουάσινγκτον στον Έλληνα πρωθυπουργό, σχεδόν άνοιξε τα πόδια της στον Τούρκο πρωθυπουργό, τον Ερντογάν, που του έστρωσαν το κόκκινο χαλί στο Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση: φλερτάκια και ρεβεράντζες με Κινέζους, Αζέρους και Ρώσους εσείς; Και εμείς σας βάζουμε στο ψυγείο και οσονούπω έρχεται και η τιμωρία σας με στήριξη της Τουρκίας στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ιδιαίτερα στο θέμα της ενέργειας.

Από τον εμφύλιο και μετά οι ΗΠΑ είχαν μία σχέση αφέντη σε δούλο με την Ελλάδα. Μας θεωρούσαν σαν κάτι το δικό τους χωριό, «τους έχουμε αυτούς» ήταν η αντίληψη όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων. Και ενίοτε μας πετούσαν και κανένα ξεροκόμματο, από σαράβαλα ελικόπτερα μέχρι τίποτα ληγμένα τρόφιμα της UNRRA.

Τώρα ο Σαμαράς πρέπει να διαλέξει: Ανατολή ή Δύση. Πρέπει ανάμεσα στον Κοκό και τον Τοτό να διαλέξει, όπως λέει και το τραγουδάκι. Κι αν διαλέξει τον Ανατολίτη, τουλάχιστον να έρθει με πολλά δώρα στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή