Αντιπολίτευση για τηλεπαράθυρο

Είναι αλήθεια απορίας άξιον πώς γίνεται εν μέσω πανδημίας να προσπαθείς να βρεις τρόπους για να παραμείνεις στην επικαιρότητα και από το τίποτα να επιχειρείς να δημιουργήσεις κλίμα μήπως και κερδίσεις μερικά λεπτά παραπάνω στα δελτία ειδήσεων. Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Αντιπολίτευση για τηλεπαράθυρο
3'

Και κάπως έτσι περιγράφεται η αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό της πανδημίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Με συντεταγμένο τρόπο στελέχη και δημοσιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έψαχναν να βρουν τρύπες στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση για να προαναγγείλουν μαύρες μέρες.

Θες το σύστημα υγείας που δήθεν κατέρρεε, θες τα τεστ που δεν γίνονταν και θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με εκατόμβες νεκρών; Θες άλλες χώρες που δήθεν διέθεταν το 20% του ΑΕΠ τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της;

Και τι δεν ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Θα μου πεις, θεμιτό, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κρίνει την εξουσία και να την καλεί να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της. Άλλο όμως αυτό και άλλο η τρομοκράτηση του λαού και η προσπάθεια να αποκομίσεις πολιτικά οφέλη από μία κατάσταση που έχει θέσει τον πλανήτη σε συναγερμό.

Τα τελευταία 24ωρα, με την Υγεία να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα γιατί φαίνεται πως η Ελλάδα καλά κρατεί, στο προσκήνιο έχουν έρθει τα εργασιακά. Με το βλέμμα στην εκλογολογία, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται και μάλιστα κατ επιλογήν τους κυβέρνησης.

Ας το δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά.

Μία κυβέρνηση η οποία βλέπει την πανδημία να προκαλεί παγκόσμιο οικονομικό σοκ, βρίσκει την ευκαιρία να... αναδιαρθρώσει την αγορά εργασίας με στόχο να υπάρξει κύμα χιλιάδων απολύσεων, οι εργοδότες να αυθαιρετούν πληρώνοντας ψίχουλα τους εργαζομένους απασχολώντας τους 12ωρα και όλα αυτά να φέρνουν το ασφαλιστικό σύστημα και τα έσοδα του κράτους ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Πολιτικά μιλώντας, όλα τα παραπάνω οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της εξουσίας με μαθηματική ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

Κι όμως, υπάρχουν πολιτικοί, ορισμένοι μάλιστα δεν έχουν εργαστεί ούτε μισή μέρα στην ζωή τους, οι οποίοι όχι μόνο μιλούν εξ ονόματος των εργαζομένων αλλά προσπαθούν να πείσουν και τους πολίτες ότι όλα τα παραπάνω μία παράταξη θέλει να τα κάνει γιατί έχει ιδεολογικές εμμονές.

Εντάξει, είναι άλλο πράγμα να ασκείς κριτική στην εξουσία, το οποίο οφείλουμε να κάνουμε για τα λάθη που κάνει, είναι άλλο πράγμα να καλείς την όποια κυβέρνηση να λογοδοτήσει και, άλλο πράγμα να κάνεις αντιπολίτευση για τα τηλεπαράθυρα.

Γιατί αυτό βλέπουμε. Στελέχη να προσπαθούν να πετύχουν την ατάκα που θα παίξει σε δελτία και ιστοσελίδες την ώρα που το επίπεδο εκτίμησης του πολιτικού αισθητηρίου των πολιτών έχει πέσει στο ναδήρ.

Το τροπάρι δεν θα σταματήσει. Έχει πολλές πτυχές, όσο αστείες κι αν είναι. Όπως για παράδειγμα το... αφήγημα πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε οδηγίες στους πολίτες να παρανομήσουν για να πάνε στην εκκλησία.

Είναι κουραστικό να ασχολείσαι με αστειότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ημερομηνίες: 11 Μαΐου, 15 Ιουνίου και 3 Ιουλίου η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή