Το lockdown θα επανέλθει – Ακόμη περισσότερη προσοχή από τις 04 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη αναμένεται για πρώτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας να παρουσιάσει με διάγγελμά του τις πρώτες άρσεις μέτρων περιορισμού. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα; Σίγουρα όχι.

Το lockdown θα επανέλθει – Ακόμη περισσότερη προσοχή από τις 04 Μαΐου
INTIME NEWS
2'

Σίγουρα είμαστε όλοι κουρασμένοι από την παραμονή στο σπίτι. Σίγουρα όλοι έχουν κάνει θυσίες, ενώ πολλοί έχουν στερηθεί βασικά αγαθά προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Όπως επίσης σίγουρο είναι πως στους περισσότερους έχει λείψει η ανθρώπινη επαφή, η αλληλεπίδραση και η διαδικασία της συνεχούς κοινωνικοποίησης. Η υγεία μας όμως παραμένει πάνω από όλα και είναι νωρίς για να νομίζουμε πως όλα τελείωσαν.

Εντάξει, δεν θα ασχοληθούμε με τους μικρόνοες που αρέσκονται να βουτούν τα πόδια τους στον βάλτο της συνωμοσιολογίας αλλά με όλους τους υπόλοιπους γιατί οι πρώτοι είναι απλώς επικίνδυνοι. Με δεδομένο λοιπόν πως ο κορονοϊός υπάρχει ακόμη, σκοτώνει ακόμη κόσμο, εμβόλιο ακόμη δεν έχουμε και ο γενικός πληθυσμός δεν έχει αναπτύξει ανοσία, είναι πραγματικά παρακινδυνευμένο να επιστρέψουμε στην προ πανδημίας ζωή μας.

Το υψηλό αίσθημα συλλογικής ωριμότητας που επέδειξαν η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, αλλά κυρίως οι πολίτες οι οποίοι πειθάρχησαν στις υποδείξεις των ειδικών και έμειναν σπίτι εκτιμάται ότι ήταν ο πιο αποφασιστικός παράγων που συνέβαλε στη διατήρηση σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα της καμπύλης εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας και έσωσε χιλιάδες ζωές συμπατριωτών μας.

Για να το πούμε, όμως, απλά. Απέχουμε μόλις ελάχιστα 24ωρα από το να εξαπλωθεί ο ιός ραγδαία και πάλι από κάποια λάθη, παραλείψεις και κενά του συστήματος.

Όπως μεταδίδουν μέσω του Newsbomb.gr στελέχη της κυβέρνησης, «μόνο εάν όλοι τηρήσουμε εξίσου ευλαβικά τις επιταγές των επιστημόνων στην φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων, θα αποδειχθεί επιτυχημένη η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα», εξηγώντας παράλληλα πως με την παραμικρή ένδειξη, η Πολιτεία δεν θα διστάσει να επαναφέρει μέτρα του lockdown.

Όπως θα τονίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στους πολίτες η νέα κανονικότητα επιβάλλει και νέους κανόνες υγιεινής, δηλαδή διατήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, μάσκες σε κλειστούς χώρους, ενώ αναμένεται να κάνει αναφορά και στους ειδικούς κανόνες που θα ισχύουν για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις - Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή