Δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε…

«Φαντάσου όπως καθόμαστε, όλες μαζί να είχαμε τα καροτσάκια με τα μωρά δίπλα μας», αναφωνεί η Α.

Δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε…
2'

«Εγώ θα ήθελα, πρώτα ο Θεός , ένα κοριτσάκι. Να της αγοράζω ρουχαλάκια, να της φτιάχνω τα μαλλιά πλεξούδες και να παίζουμε με κουκλίτσες», προσθέτει η Β. «Α όχι! Εγώ θέλω αγοράκι. Να παίζουμε μπάλα , να πηγαίνουμε στο γήπεδο, να του ψωνίζω πουκαμισάκια», απαντάει η Γ.

Πείτε μου τώρα ότι εσείς, γυναίκες ή άνδρες , δεν έχετε κάνει ποτέ αυτή την συζήτηση με τους φίλους σας. Ότι ποτέ , έστω και φευγαλέα , δεν έχετε εκφράσει την επιθυμία σας για το φύλο του μωρού σας. Πως δεν έχετε φανταστεί, πως θα ήταν η ζωή σας αν αποκτούσατε αγόρι ή κορίτσι; Μέσα μας, σαφώς και αναφωνούμε, «Γερό να είναι Παναγιά μου και ότι να ναι». Φυσικά και το ίδιο θα χαρούμε , ανεξαρτήτως του ροζ ή του μπλε. Αδιαμφισβήτητα, θα έχουμε το γέλιο του χαζού όταν κρατήσουμε για πρώτη φορά το πλασματάκι στην αγκαλιά μας. Δεν νομίζω κάποιος που ήθελε μπόμπιρα και ήρθε η πριγκίπισσα να είπε, «Δεν το θέλω , γυρίστε το πίσω»!

Ηρεμήστε λοιπόν, με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο και γεμάτος ενθουσιασμό , μοιράστηκε τα όνειρα του. Ο,τι γουστάρει, να το πω λαϊκά , θα κάνει στην προσωπική του ζωή. Ούτε απείλησε, ούτε χτύπησε, ούτε έβρισε , απλά εξέφρασε τις σκέψεις του. Κι αυτό σας πειράζει; Αν έλεγε , όμως, «έχω την ζωούλα μου, μια χαρά είμαι», τότε θα ήσασταν ευχαριστημένοι; Δεν είμαι και σίγουρη, αλλά προτιμούμε την μιζέρια του άλλου, παρά την ευδαιμονία.

Γύρω μας, το 2023, γίνεται πόλεμος. Χώρες , όπως και εμείς , πριν λίγο καιρό πλημμυρίσαμε. Προχθές καήκαμε και αύριο μπορεί ξανά να εγκλωβιστούμε. Και εσείς δεν έχετε με τι να ασχοληθείτε, ή μάλλον φοβάστε να επικεντρωθείτε στην ζωή σας και ψάχνετε αφορμή για να εξωτερικεύσετε κακία.

Και όπως είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας, «πάντα η ίδια ιστορία. Η κοινωνία να ντύνει με ψευτοηθικές και ζήλεια το πιο όμορφο δώρο της φύσης. Ο απόλυτος ρατσισμός. Να έρχεται ο κάθε άσχετος να σου κανονίζει , τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στην ζωή σου. Και μετά δυστυχισμένος… γιατί; Για την κοινωνία»… ας συνέλθουμε!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή