Εκδήλωση στο Μανχάταν με θέμα την ελληνική γλώσσα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «New York Blue Money Show» συνδιοργάνωσε με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής με πρόεδρο την Στέλλα Κοκόλη και τον Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία Aμερικής» με πρόεδρο την Βασιλική Φιλιώτη εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική γλώσσα και πολυεπίπεδη διαχρονία», το Σάββατο 8 Απριλίου στο συνεδριακό χώρο «Jay Suites» στο Μανχάταν.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Βελουδία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοσμήτωρ Θ.Σ.Ε.Κ., με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Αγία Γραφή» η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι συγραφείς της Καινής Διαθήκης χρησιμοποίησαν τον θησαυρό της Ελληνικής γλώσσας και έδωσαν νέες διαστάσεις στην εθνική μας γλώσσα πάνω στις οποίες αναπτύχθηκε η πλούσια εκφραστική δύναμη κατά τους μετέπειτα χρόνους.
«Σπάνια, είπε, μία γλώσσα έχει συνθεθεί τόσο πολύ με μια θρησκεία όπως η ελληνική γλώσσα με τη χριστιανική θρησκεία. Μία γλώσσα που είναι η περιουσία και η κληρονομιά μας. Οσον αφορά την κοινή Ελληνική γλώσσα είναι προϊόν άμιλλας όλων των Ελληνικών πόλεων και ολόκληρου του Ελληνικού λαού».
Ο ομιλητής Νίκος Παπαποστόλου, επιχειρηματίας με θέμα: «Ελληνισμός και Ορθοδοξία χθες – σήμερα – αύριο» τόνισε ότι ο ελληνισμός κυριάρχησε στο πνεύμα και στις σκέψεις των αρχαίων πόλεων.
«Στην Ελληνική γλώσσα, είπε, οφείλει πολλά ο χριστιανισμός για τη διάδοση του και στο πνεύμα που επικράτησε κατά την Ελληνιστική περίοδο».
Η ομιλητής Αριστέα Τόλια, ομότιμος καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα:«Ελληνική Γλώσσα και διανόηση στη Δύση» αναφέρθηκε στην επιρροή της Ελληνικής γλώσσας στη Δύση και στη συμβολή διάδοσης των διαφωτιστικών ιδεών.
Ο ομιλητής Κώστας Κατσιγιάννης, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Γεν. Διευθυντής ΕΟΤ, με θέμα: «Η συμβολή του Ελληνισμού στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού» στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του τουρισμού λέγοντας ότι αποτελεί σημαντικό κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο με θεαματική δυναμική, κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες.
«Ο τουρισμός, είπε, αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, με μεγάλη συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Η χώρα μας διαθέτει 20000 ιστορικά μνημεία. Η ιστορία της και σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε αριθμό τουριστών».
Η Βασιλική Φιλιώτη ευχαρίστησε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» όλους τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους και τόνισε την ανάγκη διατήρησης και διάδωσης της Ελληνικής γλώσσας η οποία, όπως είπε, είναι η ταυτότητα και ο πολιτισμός μας.
«Είναι χρέος ιερό όλων μας να διδάξουμε στη νέα γενιά τη γλώσσα των προγόνων μας. Κάθε κοινότητα πρέπει να έχει Ελληνικό απογευματινό σχολείο και μακάρι να υπήρχαν και περισσότερα ημερήσια Ελληνικά σχολεία. Εύχομαι οι στόχοι, οι σκοποί και οι φιλοδοξίες του Οργανισμού «Ελληνική Παιδεία Aμερικής» και όλων των φορέων παιδείας να εκπληρωθούν για το καλό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας» τόνισε η κ. Φιλιώτη.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ