Προπαγάνδα περί δηλητηρίασης Πούτιν – Οι Ουκρανοί έχουν βρει και τον αντικαταστάτη του

Πλέον ο πόλεμος εκτός από τα πεδία των μαχών έχει πάρει και εκρηκτικές διαστάσεις και στο επίπεδο προπαγάνδας – Οι Ουκρανοί διακινούν πληροφορίες ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει να σκοτώσουν τον Πούτιν και μάλιστα να φανεί ως… ατύχημα

Προπαγάνδα περί δηλητηρίασης Πούτιν – Οι Ουκρανοί έχουν βρει και τον αντικαταστάτη του
3'

Προφανώς το όλο σενάριο φαντάζει ιλαροτραγικό, όμως διακινείται από τη Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει η ουκρανική υπηρεσία, συγκροτείται ομάδα – λένε - από επιχειρηματίες και πολιτικούς με επιρροή που αντιτίθεται στα σχέδια του Πούτιν και που επιθυμούν την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση, σημειώνοντας μάλιστα πως έχουν βρει και τον διάδοχό του, στο πρόσωπο του Ολεκσάντρ Μπορτνίκοφ. Ποιος είναι αυτός; Πρόκειται για τον διευθυντή της Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ο οποίος, όπως αναφέρεται, πρόσφατα βρέθηκε, σε δυσμένεια, από το στενό κύκλο του Πούτιν, στον οποίο άνηκε.

Ωστόσο το συγκεκριμένο δημοσίευμα των Ουκρανών προχωρά ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως στόχος της ομάδας που συγκροτείται είναι όχι απλώς να ανατρέψουν τον Πούτιν αλλά ουσιαστικά να τον «βγάλουν από τη μέση». Είναι χαρακτηριστικό πως στο κείμενο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό στα social media και αναπαράγεται από τα ουκρανικά Μέσα, γίνεται λόγος για «δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα».

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

«Δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια, ατύχημα - Η ρωσική ελίτ εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης Πούτιν

◽️ Στο περιβάλλον της ρωσικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ συγκροτείται ομάδα προσώπων με επιρροή που αντιτίθεται στον Βολοντίμιρ Πούτιν.

◽️ Στόχος τους είναι η απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία το συντομότερο δυνατόν και η αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση, που καταστράφηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

◽️ Ένα συγκεκριμένο μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ της Ρωσίας θεωρεί διάδοχο τον Πούτιν - διευθυντή της FSB Oleksandr Bortnikov. Είναι σημάδι ότι ο Bortnikov μπήκε πρόσφατα στο nemilíst ʹ από την πλευρά του Ρώσου δικτάτορα. Ο επίσημος λόγος της κατάρρευσης του επικεφαλής του fsb - μοιραίοι υπολογισμοί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

◽️Ο Μπόρτνικοφ και το τμήμα του ήταν υπεύθυνοι για την ανάλυση των στάσεων του ουκρανικού πληθυσμού και της χωρητικότητας του ουκρανικού στρατού.

Είναι γνωστό ότι ο Μπόρτνικοφ και κάποιοι άλλοι ισχυροί εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ εξετάζουν διάφορες επιλογές για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία. Ειδικότερα δεν αποκλείεται η δηλητηρίαση, η ξαφνική νόσος ή οποιαδήποτε άλλη… σύμπτωση.

Δεν αποκλείεται να συνδεθεί με αυτές τις διεργασίες το πρόσφατο «στράγγι» της θέσης των τσετσενικών μονάδων στο βόρειο Κίεβο.

◽️ Οι πληροφορίες ήρθαν ακριβώς από τη ρωσική πλευρά. Πιθανόν έτσι η διοίκηση της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Kadyrov. Επίσης, αυτή μπορεί να είναι μια προσπάθεια έγκαιρης βελτίωσης της αλληλεπίδρασης με τις ουκρανικές αρχές στην παράκαμψη της τρέχουσας ρωσικής ηγεσίας».

Προφανώς το σενάριο στερείται σοβαρότητας, υπό την έννοια ότι αν είχε κάποια βάση δεν θα το αναρτούσαν στο Facebook, αλλά δείχνει τον τρόπο ανάλυσης των δεδομένων από τις Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες που πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουν εσωτερικά ρήγματα στο Κρεμλίνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή