ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Κασσελάκης τους πήρε το κόμμα με τις… παντόφλες

Παγκόσμια πρωτοτυπία ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο κόμμα που έχασε και στις εσωτερικές του εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Κασσελάκης τους πήρε το κόμμα με τις… παντόφλες
2'

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως το μοναδικό κόμμα στον κόσμο που έχασε όχι μόνο σε συνεχόμενες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά έχασε ακόμα και στις εσωτερικές του εκλογές. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια στο μάθημα της πολιτικής επιστήμης.

Το «έχασε» είναι βεβαίως σχετικό, υπό την έννοια ότι κανένα εκ των παραδοσιακών του στελεχών δεν κατάφερε να πείσει το εκλογικό του ακροατήριο και χρειάστηκε να έρθει απ’ έξω ένας ελληνοαμερικανός για να τους πάρει το κόμμα από τις διακοπές του. Διότι αν δεν έχετε καταλάβει, ο Στέφανος Κασσελάκης τους πήρε το κόμμα, με τις παντόφλες, ερχόμενος στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Τώρα μάλιστα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να πάρει τα ρούχα του και την υπόλοιπη οικοσκευή του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Η επόμενη της εκλογής του Κασσελάκη βρίσκει τα περισσότερα αριστερής καταγωγής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε βέρτιγκο. Κάποιοι είναι ήδη έτοιμοι να φύγουν και κάποιοι άλλοι έσπευσαν να δηλώσουν τα διαπιστευτήριά τους στο νέο αρχηγό ελπίζοντας ότι κάπου θα τους βολέψει… Ο ίδιος προφανώς έχει άλλα σχέδια τα οποία αναμένεται να ξεδιπλώσει σιγά – σιγά.

Άλλωστε όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει το βράδυ της νίκης του, όλα τα χρωστάει στον σύντροφό του τον Τάιλερ, ο οποίος όπως είπε «έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο». Αυτό το τελευταίο οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν το άκουσαν, όμως είναι το σημαντικότερο στοιχείο των πρώτων δηλώσεων Κασσελάκη. Τι εννοούσε ο ποιητής όταν έλεγε ότι ο νοσηλευτής Τάιλερ έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο; Δεν μπορούμε βεβαίως να γνωρίζουμε, δεν είμαστε μέσα στο μυαλό του Στέφανου.

Προφανώς κάπου θα τον αξιοποιήσει. Θα είναι πολύτιμη η βοήθεια ενός νοσηλευτή σε ένα κόμμα που ασθενεί…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή