Κασσελάκης: Αδιαμεσολάβητα ψέματα για το πόθεν έσχες

Η αποτυχημένη φιέστα με το πόθεν έσχες του «πιο διάφανου πολιτικού» έχει ανάψει νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ, που για μία ακόμη φορά βρίσκεται πολιτικά εκτεθειμένος από τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του προέδρου του
Κασσελάκης: Αδιαμεσολάβητα ψέματα για το πόθεν έσχες
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Ο άνθρωπος έχει κάνει το ψέμα επιστήμη… Για νέα ψέματα που είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης «λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του μονοσέλδιου excel» μιλούν κυβερνητικές πηγές, που επισημαίνουν ότι είναι ψέματα ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα για την υποβολή του πόθεν έσχες.

«Ψέμα. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή του. Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις. Θα μπορούσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το 2023 να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αφού, παρά τους ισχυρισμούς του, η πλατφόρμα pothen.gr ήταν και παραμένει ανοικτή για να την υποβάλει ακόμη και σήμερα», επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το δεύτερο ψέμα είναι αυτό που εν συνεχεία είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίξτε την πλατφόρμα και θα τα καταθέσω άμεσα», ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι του λείπουν έγγραφα από την IRS (την αμερικανική φορολογική αρχή). Πως γίνεται να ισχύουν και τα δύο;

Ο πρόεδρος Κασσελάκης έχει πει τόσες πολλές ανακρίβειες που έχει χάσει το νήμα της αλήθειας. Ο «αδιαμεσολάβητος» Στέφανος Κασσελάκης που μοιάζει να υποτιμά τη νοημοσύνη ακόμα και των λιγοστών οπαδών του που βρέθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να τον ακούσουν και να δουν το πόθεν έσχες του, δηλαδή ένα φύλλο excel που παρουσίασε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα video wall και το οποίο δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από όσα απάντησε.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω πιάστηκε να λέει κι άλλο ψέμα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο έμπειρος δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Νίκος Χατζηνικολάου είχε χθες συνέντευξη στον Στέφανο Κασσελάκη. Τον ρώτησε λοιπόν ο Χατζηνικολάου: "Γιατί αποκαλέσατε τον πρωθυπουργό Αλ Καπόνε;". Και τι απάντησε ο αθεόφοβος: "Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Παίξτε το βίντεο είπε με απύθμενο θράσος".

"Ποιον είπατε Αλ Καπόνε, εμένα" του ανταπάντησε ο Χατζηνικολάου... Εντωμεταξύ όλα τα σάιτ στην Ελλάδα παίζουν το βίντεο που βάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ίδιο κάδρο με τον Αλ Καπόνε.

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το είδαν και το άκουσαν όλοι ότι τον παρομοίασε με μαφιόζο. «Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά. Και στον ΑΝΤ1 έλεγε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο.

Μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί έναν πολιτικό αρχηγό που άλλα λέει την μια ημέρα και άλλα την επόμενη; Εκτός πια κι αν δεν καταλαβαίνει ούτε τι λέει, ούτε τι κάνει!

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή