Ο Κασσελάκη και η «Αυγή» που δεν κράτησε ποτέ στα χέρια του ο Μπελογιάννης

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις
Ο Κασσελάκη και η «Αυγή» που δεν κράτησε ποτέ στα χέρια του ο Μπελογιάννης
2'

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν μια μεγάλη οικονομική «πληγή». Και ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητά ήδη τρόπο να μειώσει την «αιμορραγία».

Μάλιστα, αρκετοί από το περιβάλλον του πιστεύουν ότι πλέον δεν είναι χρήσιμα, καθώς μια χαρά σχέση έχει ο πρόεδρος τους με τους καναλάρχες και τους εκδότες.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις. «Επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Έκανε, όμως, μια αναφορά που προκάλεσε πολλές απορίες. «Όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είχα δει να κρατάει την ΑΥΓΗ σε μία φωτογραφία του», ανέφερε στην ίδια συνέντευξη του, θέλοντας να δείξει ότι έχει ιστορική επίγνωση του τι εστί «Αυγή».

Μόνο, που εδώ υπάρχει ένα τεράστιο λάθος. Ο Νίκος Μπελογιάννης, το στέλεχος του ΚΚΕ, δεν κράτησε ποτέ την «Αυγή» στα χέρια του. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρχει φωτογραφία του στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και την πολιτική του δράση, στην Αμαλιάδα.

Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί η «Αυγή» πρωτοκυκλοφόρησε ως όργανο της ΕΔΑ στις 24 Αυγούστου, 1952. Πέντε μήνες μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Επομένως, κάτι άλλο θα είδε ο Στέφανος Κασσελάκης στο μουσείο «Μπελογιάννη». Ίσως να θυμάται την εικόνα του «Μπάρμπα», του Νίκου Πλουμπίδη, που εμφανίζονταν στο στρατοδικείο με την «Αυγή» στα χέρια. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να προσέχει περισσότερο στα μαθήματα σύγχρονης ιστορίας που κάνει.

Και να μην μπερδεύει πρόσωπα, εφημερίδες και το σήμερα, απλά για να πλάθει μια εικόνα που τον συμφέρει. Δηλαδή, κάπου ώπα…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή