Το μαντίλι το κούνησε οριστικά ο Τσίπρας

Παρά τις προκλητικές δηλώσεις Κασσελάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να πέσει στην παγίδα των αντεγκλήσεων
Το μαντίλι το κούνησε οριστικά ο Τσίπρας
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία και της ανακήρυξής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στη δημόσια την απόφασή του, πριν έναν χρόνο, να παραιτηθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής. «Είναι μια απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω», σημείωσε.

«Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό: Boyun eğme. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, είπε. Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα», πρόσθεσε.

Ουσιαστικά αυτή η δήλωση ότι δεν μετανιώνει που παραιτήθηκε δείχνει σαν έμμεση απάντηση στην πρόκληση που του απηύθυνε με νυχτερινή του ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό ή να συνταχθεί μαζί του και να τον στηρίξει ή να επιστρέψει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα συνταχθεί μαζί του!

Ο Τσίπρας δηλαδή έχει κουνήσει μαντίλι και δεν ξαναγυρνάει...

Σε μία άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας δείχνει πάλι να “φωτογραφίζει” τον κ. Κασσελάκη και όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποιεί μία ρήση του Λίνκολν: «Αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία» είπε κάποτε ο Αβραάμ Λίνκολν. Και πιστεύω ότι όλοι εδώ εσείς που σήμερα αποφοιτάτε, μια μέρα θα κατέχετε εξουσία, με κάποια ιδιότητα…. η συνειδητοποίηση των στόχων σας στη ζωή είναι σπουδαία υπόθεση, αλλά η μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις, είναι το πώς θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που έχετε: Θα έχετε την υπομονή να ακούσετε;».

Το αν κάποιοι αδυνατούν να διαβάσουν τον Τσίπρα είναι σίγουρα μεγάλο πρόβλημα...

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή