Κίσινγκερ: Ο άνθρωπος που πούλησε την Κύπρο

Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι αναμφισβήτητα ο άνθρωπος που μαζί με τον Ιωαννίδη και τους πραξικοπηματίες στην Κύπρο επέτρεψαν στους Τούρκους να πάρουν το 1/3 του νησιού

Κίσινγκερ: Ο άνθρωπος που πούλησε την Κύπρο
2'

«Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά εθνικιστές. Πριν από μερικά χρόνια, οι τουρκικές τακτικές ήταν σωστές, "αρπάξτε ό,τι θέλουν [οι Έλληνες] και μετά διαπραγματευτείτε με βάση την κατοχή"».

Η φράση αυτή ανήκει στον πιο υποχθόνιο άνθρωπο του πλανήτη. Στον άνθρωπο που πούλησε την Κύπρο και ξέπλυνε την εισβολή των Τούρκων στο νησί, κάτι που επιβεβαιώνει και τον τρόπο που διαπραγματεύονται και σήμερα οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Κύπρο.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ είναι αναμφισβήτητα ο άνθρωπος που μαζί με τον Ιωαννίδη και τους πραξικοπηματίες στην Κύπρο επέτρεψαν στους Τούρκους να πάρουν το 1/3 του νησιού και να υπάρχει πάντα ο φόβος για ολόκληρη κατοχή.

Στη συνέχεια ο Κίσινγκερ αφού ανέφερε στον πρόεδρό του -που δεν ήξερε και πολλά- ότι σίγουρα οι ΗΠΑ δεν θέλουν έναν πόλεμο μεταξύ των δύο, προσέθεσε πως «αν έρθει αυτό, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς και έχουν μια πολιτική δομή που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν Καντάφι».

Μιλώντας στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέραλντ Φορντ ο Κίσινγκερ είχε πει: «Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός λόγος να μην έχουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου».

Την επόμενη ημέρα, στις 14 Αυγούστου, οι συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν και μόλις 60 λεπτά μετά ο Μπουλέντ Ετσεβίτ διέταξε να ξεκινήσει ο προαποφασισμένος- «Αττίλας ΙΙ», κατά την οποία μέσα σε 3 ημέρες κατέλαβε το 36,2% του νησιού και εκτόπισε 120.000 Κύπριους (άλλες 20.000 εγκλωβίστηκαν), ενώ συνολικά σκοτώθηκαν περίπου 3.000 Ελληνοκύπριοι. Πράγματι ο Κίσινγκερ έπεσε μέσα, οι Τούρκοι πήραν το 1/3 του νησιού, διότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος» να μην το κάνουν.

Πενήντα χρόνια μετά οι Τούρκοι εκβιάζουν το Αιγαίο με το 1/3 της Κύπρου εξυπηρετώντας όχι μόνο τα δικά τους συμφέροντα, αλλά και της CIA. Και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν καλά...

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή