GOSSIP

Αργεντινή: Η 60χρονη δικηγόρος που φιλοδοξεί να γίνει η γηραιότερη «Μις Υφήλιος»

Αλεχάντρα Ροντρίγκεζ
Instagram

Η Αλεχάντρα Ροντρίγκεζ στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες και πλέον διεκδικεί τον τίτλος της Μις Αργεντινή που θα της ανοίξει τον δρόμο για το Μις Υφήλιος

Μια 60χρονη Αργεντινή δικηγόρος στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες κι έγινε η γηραιότερη γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο. Τώρα οι επόμενοι στόχοι της είναι να στεφθεί Μις Αργεντινή κι εν συνεχεία να διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος.

Η Αλεχάντρα Ροντρίγκεζ στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες την περασμένη Τετάρτη και απέκτησε το δικαίωμα να λάβε μέρος και στα εθνικά καλλιστεία για τον τίτλο της Μις Αργεντινή.

Η 60χρονη, απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής με την αλλαγή των κανονισμών, που διεύρυναν το ηλικιακό όριο.

Κατά την ίδρυσή της το 1952, οι ηλικίες των διαγωνιζόμενων της Μις Υφήλιος έπρεπε να εμπίπτουν στο αυστηρό εύρος των 18 έως 28 ετών και να είναι ανύπαντρες και χωρίς παιδιά.

Αλλά τα καλλιστεία αποφάνθηκαν πέρυσι ότι οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 73 ετών είχαν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν ανεξάρτητα από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Η αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2024.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία που διεκδίκησε και κέρδισε τον διαγωνισμό ήταν μία 28χρονη το 2022.

Η πρόσφατα εστεμμένη Μις Μπουένος Άιρες σπούδασε νομικά και είναι νομική σύμβουλος σε νοσοκομείο.

Η 60χρονη γυναίκα, παραμένει εντυπωσιακή και «πιστώνει» την εμφάνισή της στη διατροφή και την άσκηση.

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι η διαλείπουσα νηστεία, νομίζω ότι βοηθάει πολύ. Στη συνέχεια, προσπαθώ να τρώω βιολογικά τρόφιμα, πολλά φρούτα, πολλά λαχανικά και να χρησιμοποιώ καλές κρέμες».

Η Rodriquez λέει ότι γυμνάζεται τρεις φορές την εβδομάδα, κυρίως περπατώντας και κάνοντας τζόκινγκ.

Η Ροντρίγκεζ διαγωνίστηκε μεταξύ 35 υποψηφίων διαφόρων ηλικιών, πριν κερδίσει τον τίτλο της Μις Μπουένος Άιρες, που της άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερες ...διεκδικήσεις.