Βέντολα: Να ελευθερωθεί η Ευρώπη από τα δεσμά των Συντηρητικών

Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που ολοκληρώνεται σήμερα στη Ρώμη, συμμετείχε, ως παρατηρητής, και ο γραμματέας του ιταλικού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, ο οποίος δήλωσε ότι «κινείται στο πεδίο που ενώνει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρτιν Σούλτς».

Βέντολα: Να ελευθερωθεί η Ευρώπη από τα δεσμά των Συντηρητικών
1'


Μιλώντας σε Ιταλούς και ξένους δημοσιογράφους, ο Ν. Βέντολα τόνισε ότι «θεωρεί πως ο σημαντικότερος στόχος είναι να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς για να ελευθερωθεί η Ευρώπη από τα δεσμά των συντηρητικών πολιτικών».

«Ο πολιτικός χώρος μέσα στον οποίο κινούμε είναι αυτός που βρίσκεται ανάμεσα στον νέο ηγέτη της ελληνικής Aριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα και στον Μάρτιν Σούλτς, την πιο ριζοσπαστική φωνή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», δήλωσε ο Ν. Βέντολα.

«Ο κοινός στόχος μας -και ο Σούλτς συμφωνεί απόλυτα- είναι να οδηγήσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις στην ηγεσία μιας νέας Ευρώπης, ώστε να σταματήσει η τρομερή αυτή κρίση αυτή, η οποία έφερε φτώχεια και εξαθλίωση, κυρίως στον Ευρωπαϊκό Νότo», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής του «Αριστερά και Ελευθερία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή