Μάικλ Μόσλεϊ: «Μπορεί να τον δάγκωσε φίδι στη Σύμη» - Σβήνουν οι ελπίδες για τον παρουσιαστή του BBC

Η εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη είναι το βασικό θέμα στον βρετανικό Τύπο
Μάικλ Μόσλεϊ
Ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ
Twitter
5'

Σε συναγερμό είναι η Σύμη μετά την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Ιουνίου.

Μέχρι τώρα οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει με τις ελπίδες όσο περνούν οι ώρες να λιγοστεύουν για τον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που βρισκόταν στη Σύμη για διακοπές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ActionTv εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ενώ την ίδια στιγμή drone και ελικόπτερο «χτενίζουν» δύσβατα σημεία μήπως εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον παρουσιαστή του BBC.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του παίρνουν μέρος και εθελοντές αλλά και αστυνομικοί από την Αθήνα και τη Ρόδο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στη Daily Mail, «δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος του. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται». Σύμφωνα με την ίδια, «μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να τον δάγκωσε φίδι, μένοντας κάπου τραυματισμένος».

Το χρονικό της εξαφάνισης Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη

Ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Ιουνίου, και συγκεκριμένα περί τις 13:30 ο Μάικλ Μόσλεϊ είπε στην παρέα του ότι κουράστηκε και έτσι έφυγε μόνος του με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η σύζυγός του και το φιλικό τους ζευγάρι έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου δυόμιση ώρες αργότερα και πήγε στο σπίτι. Αμέσως, διαπίστωσαν ότι ο παρουσιαστής του BBC λείπει και άρχισαν να τον ψάχνουν.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

Μετά από σχετική επικοινωνία, διαπιστώθηκε πως ο παρουσιαστής δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στο ιατρείο. Τότε η γυναίκα προσκόμισε φωτογραφία του εξαφανισθέντα στο Α.Τ. Σύμης και στη συνέχεια αποχώρησε, λέγοντας ότι θα επιστρέψει σπίτι της και θα περιμένει λίγη ώρα ακόμη μήπως επιστρέψει ο παρουσιαστής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιπολικό του τμήματος έκανε μία πρώτη αναζήτηση στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ μαζί με το φιλικό ζευγάρι που τους φιλοξενούσε και ρώτησαν εάν υπήρχε νεότερη ενημέρωση από το ιατρείο, διότι και οι ίδιοι δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις προσπάθειές τους, στην ανεύρεσή του.

Απευθείας ενημερώθηκε τηλεφωνικώς το Λιμεναρχείο Σύμης και η Εθελοντική Ομάδα Ερευνών (ΕΔΟΚ) Σύμης και από κοινού με το Α.Τ. Σύμης, διενήργησαν αναζητήσεις στην περιοχή από στεριά και θάλασσα.

Τελικά, στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης (6/6) η σύζυγος του Βρετανού παρουσιαστή πήγε ξανά στο αστυνομικό τμήμα και προέβη επίσημα στη δήλωση της εξαφάνισής του.

Τα τρία σενάρια για την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη

Η εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη είναι το βασικό θέμα στον βρετανικό Τύπο. Ο Μάικλ Μόσλεϊ είναι διαβητικός και ένα σενάριο είναι να ζαλίστηκε - λόγω καιρού - με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Όμως, η σύζυγός του έχει αναφέρει πως ο ίδιος, που είναι και γιατρός, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ένα ακόμη σενάρια που εξετάζεται είναι είτε να ζαλίστηκε ή να σκόνταψε και να πήγε μέσα στη θάλασσα και να πνίγηκε ενώ το τρίτο είναι να δολοφονήθηκε.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι πως ζαλίστηκε ή σκόνταψε ή πήγε να βουτήξει και πνίγηκε, ενώ το τρίτο και χειρότερο σενάριο είναι πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Τι ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας για τον Μάικλ Μόσλεϊ

Μιλώντας στην ΕΡΤ η γυναίκα ανέφερε: «Στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Αντιδήμαρχος Σύμης: «Το μονοπάτι που πήρε είναι βατό»

Ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης, μιλώντας στο OPEN ανέφερε: «Υπάρχει πληροφορία ότι στις 14:00 εθεάθη στη στάση λεωφορείου και ο χρόνος συμπίπτει με το μισάωρο που θέλεις για να φύγεις από την παραλία του Αγίου Νικολάου για να φτάσεις στην περιοχή Πέδι. Περίπου στις 13:30 αποφάσισε να φύγει από την παραλία με τα πόδια και να διαβεί το μονοπάτι, το οποίο περνάνε πολλοί ξένοι. Είναι βατό, δεν είναι επικίνδυνο. Από την αριστερή πλευρά υπάρχει θάλασσα αλλά πρέπει να κινηθείς πολύ στην άκρη για να φτάσεις στη θάλασσα, γιατί ο δρόμος είναι πλατύς».

Για την μαρτυρία της γυναίκας είπε πως αυτή «έχει κατατεθεί μπροστά και στην πυροσβεστική και την αστυνομία».

«Το Πέδι είναι τουριστική περιοχή, έχει πολλές επιχειρήσεις, οπότε πιστεύω κάποιος θα τον έχει δει. Ή στο χωριό θα πήγε με το λεωφορείο ή στο γιαλό, στο κατάλυμα που ενοικίαζε», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή