Χειροπέδες σε στενό συνεργάτη μελών της Greek Mafia - Οδηγήθηκε στη φυλακή

Και πάλι στο επίκεντρο του αστυνομικού ενδιαφέροντος η Greek Mafia - Η πληροφορία που έβγαλε τον φάκελο από το συρτάρι

Χειροπέδες σε στενό συνεργάτη μελών της Greek Mafia - Οδηγήθηκε στη φυλακή
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες αρχηγικών μελών της Greek Mafia.

Ο άνδρας έχει... συνεργαστεί με 3 διαφορετικές ομάδες της νύχτας. Ξεκίνησε από τον πιο σκληρό, όταν εκείνος εκτελέστηκε ακολούθησε τον «Θείο Τζο», ενώ λίγο καιρό μετά τη δολοφονία και του τελευταίου κατέληξε να δουλεύει με το..."Ζαμπόν". Ήταν στενός συνεργάτης και των τριών προσώπων της νύχτας με την αστυνομία να μην αποκλείει να είχε σημαντικό ρόλο σε κάποιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και της σύλληψής του ο άνδρας έδειξε να φοβάται, μάλιστα δεν κατάλαβε ότι οι άνδρες γύρω του ήταν αστυνομικοί και θεωρούσε πως πρόκειται για ενέδρα θανάτου, πως θα ήταν ο επόμενος στον κύκλο του αίματος.

Ο άνδρας συνελήφθη έπειτα από 10 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ιωνία.

Η πληροφορία που έβγαλε τον φάκελο από το συρτάρι

Ήταν 10.30 το βράδυ της 22-11-2014 στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Κ. Βάρναλη στη Νέα Ιωνία Αττικής. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μια μηχανή να σταματήσει για έλεγχο. Στη θέα των Αστυνομικών, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές, σε βάρος των Αστυνομικών, με καλάσνικοφ το οποίο είχε στην κατοχή του και έως εκείνη τη στιγμή είχε κρυμμένο στο μπουφάν του.

Ακολούθως, η μοτοσυκλέτα των δραστών εξετράπη της πορείας της και οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό της, νυν έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας Σερρών, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη, καθώς τράπηκε σε φυγή πεζός.

Κοντά στο σημείο όπου ανετράπη η μοτοσυκλέτα των δραστών βρέθηκαν ένα κράνος μοτοσικλετιστή, ένα ζεύγος γαντιών και μία κουκούλα τύπου «fullface». Επίσης σε μικρή απόσταση από το σημείο, στον εξωτερικό χώρο πολυκατοικίας, βρέθηκε το καλάσνικοφ.

Τα χρόνια πέρασαν και η υπόθεση ήταν μια από τις δεκάδες που είχαν μπει στο συρτάρι χωρίς να έχουν συλληφθεί όλοι οι δράστες, μέχρι που μια πληροφορία στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών έφερε τον φάκελο ξανά στο τραπέζι.

Η ασφάλεια υπέβαλε σχετικό αίτημα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο αγνώστων δραστών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, γνωστοποιώντας τα νεότερα στοιχεία και η υπόθεση, αφού ανασύρθηκε από το αρχείο αγνώστων δραστών, παραπέμφθηκε για διενέργεια Κύριας Ανάκρισης στο 25ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στενού συνεργάτη μελών της Greek Mafia. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομικών της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., ο άνδρας συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή