Θεσσαλονίκη: Χρυσό Ιωβηλαίο για τον πρώην Μητροπολίτη Άνθιμο

Μήνυμα αγάπης και ομόνοιας έστειλε ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο χρυσό Ιωβηλαίο για τα 50 χρόνια αρχιεροσύνης του

Θεσσαλονίκη: Χρυσό Ιωβηλαίο για τον πρώην Μητροπολίτη Άνθιμο
Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης
3'

Μήνυμα αγάπης και ομόνοιας έστειλε προς τον κλήρο και το λαό ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά το χρυσό Iωβηλαίο για τα 50 έτη αρχιεροσύνης του.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στους πιστούς και τους ευλόγησε μετά την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και την ευχαριστιακή σύναξη που τελέστηκε στον ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων αρχιερατικής και διακονίας και προσφοράς του. «Να είστε σίγουρος ότι γι’ αυτά τα διδάγματά σας για αγάπη, ομόνοια, ειρήνη και ενότητα θα αγωνιστούμε όλοι και θα τα κάνουμε πράξη με την ευχή σας» απάντησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Ο Μητροπολίτης Φιλόθεος υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ενότητας στο πλαίσιο της τοπικής εκκλησίας και ανέφερε ότι η ημέρα της συμπλήρωσης 50 χρόνων ιεροσύνης του Μητροπολίτη Ανθίμου και η χαρά της λειτουργίας υπήρξε τρανή ένδειξη αυτής της ενότητας. Μίλησε ακόμη για το πράο χαμόγελό του, την ευγένειά του και τις ευχές που καθημερινά απευθύνει σε όλους και εξέφρασε, όπως είπε, τα ειλικρινή αισθήματα της καρδιάς και της ψυχής του κλήρου και του ευσεβή λαού. Ευχήθηκε, άλλωστε, ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και υγεία ώστε να εξακολουθήσει για πολλά χρόνια ακόμη να δίνει σε όλους την ευχή του.

Ο Μητροπολίτης Φιλόθεος ανέγνωσε νωρίτερα τις επιστολές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τον Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο ως φρουρό των εκκλησιαστικών παραδόσεων και υπερασπιστή των δογμάτων της πίστης και ευχήθηκε να είναι πολλά τα έτη του.

Από την πλευρά του στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον πανηγυρικό χαρακτήρα του σημερινού εορτασμού, τόνισε ότι δεν είναι συνήθης ο εορτασμός χρυσού ιωβηλαίου αρχιεροσύνης και πρόσθεσε ότι αποτελεί ιδαίτερη ευλογία του Θεού. «Η διακονία σας ως Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως από το 1974 ως το 2004 και Θεσσαλονίκης από το 2004 ως το 2023 άφησε πλούσιο πνευματικό και ποιμαντικό αποτύπωμα και στις δύο μητροπόλεις» σημείωσε και επισήμανε την αγάπη του στους ανθρώπους, τους νέους, τους γέρους, τους πάσχοντες, την πατρίδα. «Η διακονία σας δεν έχει τελειώσει. Η παρουσία σας γίνεται πολυτιμότερη με την πάροδο του χρόνου. Είναι η ώρα που η σοφία, η πνευματική ωριμότητα και η παρρησία της προσευχής θα στηρίζει το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος αναφέρθηκε στην τελευταία σελίδα της πολιτείας του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου και συγκεκριμένα σε όσα συνέβησαν πριν από την παραίτησή του καθώς όπως είπε, με τον τρόπο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί το μάθημα που εκείνος επί μισό αιώνα δίδαξε. Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν μεγάλο κύκλο διακονίας στην Εκκλησία, τον ευχαρίστησε για όλα και του ζήτησε να συνεχίσει να ποιμαίνει και να καθοδηγεί τους πιστούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή