Δεκαπενταύγουστος: Εμφανίστηκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά

Τέσσερα φιδάκια έκαναν την εμφάνισή τους ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία τη Φιδούσα. 

Δεκαπενταύγουστος: Εμφανίστηκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά
1'

Για ακόμα μία χρονιά στην Κεφαλονιά εμφανίστηκαν τα φιδάκια της Παναγίας, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, προκαλώντας συγκίνηση και ρίγος στους πιστούς του νησιού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τέσσερα φιδάκια εμφανίστηκαν στην Παναγία Φιδούσσα στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς. Πρόκειται για μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο 1.100 μ.Χ και γίνεται πραγματικότητα κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Να σημειωθεί πως έκτοτε τα φιδάκια της Παναγίας δεν έχουν εμφανιστεί μονάχα δύο χρονιές, το 1940 και το 1953, καθώς εκείνες τις χρονιές υπήρχαν μεγάλες καταστροφές λόγω σεισμών.

Τα φίδια που θεωρούνται καλός οιωνός εμφανίζονται στην εκκλησία της Παναγίας της Λαγκούβαρδας, γνωστή και ως Παναγία Φιδούσα.

Τα ακίνδυνα φίδια, με μαύρους σταυρούς στα κεφάλια και τις γλώσσες τους, μπαίνουν στην εκκλησία σε σμήνη για να αναζητήσουν καταφύγιο πριν εξαφανιστούν για άλλον έναν χρόνο.

Το σμήνος των φιδιών είναι ένα πλήρες μυστήριο, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι η τοποθεσία της εκκλησίας είναι απλώς μια μεταναστευτική διαδρομή, ενώ οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τα φίδια προήλθαν από ένα θεϊκό θαύμα.

Αλλά πολλοί πιστεύουν ότι όταν δεν εμφανίζονται είναι ένας ανατριχιαστικός οιωνός και θα μπορούσε να σημαίνει κακή τύχη για το επόμενο έτος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή