Βουλγαρικό δημοσίευμα: Οι Τούρκοι εμποδίζουν τη διεξαγωγή νατοϊκής άσκησης στην Ελλάδα

Αριθμός τουρκικών μαχητικών F-16 αναμένεται να μετακινηθεί στην Ανδραβίδα και να συμμετάσχει σε σενάρια εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές του FIR Αθηνών

Βουλγαρικό δημοσίευμα: Οι Τούρκοι εμποδίζουν τη διεξαγωγή νατοϊκής άσκησης στην Ελλάδα
2'

Βουλγαρικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι εμποδίζουν την διεξαγωγή μεγάλης νατοϊκής άσκησης στην Ελλάδα αμφισβητώντας τη δικαιοδοσία της Αθήνας στο FIR.

Υπενθυμίζεται μεγάλη άσκηση «Ramstein Flag 24» αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου με συμμετοχή 14 κρατών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το βουλγαρικό bgnes.bg η διοργάνωση της άσκησης «Ramstein Flag 24» του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει εμπόδια λόγω της αμφισβήτησης της Τουρκίας στη δικαιοδοσία της Αθήνας στις πληροφορίες πτήσης (FIR).

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Η Ramstein Flag 24 είναι η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 140 αεροσκάφη, προσωπικό και πόροι από 14 χώρες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, συγκεκριμένος αριθμός τουρκικών μαχητικών F-16 αναμένεται να μετακινηθεί στην Ανδραβίδα και να συμμετάσχει σε σενάρια εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές του FIR Αθηνών.

Ωστόσο, η συνεπής πολιτική της Άγκυρας είναι να μην παρέχει τα σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές, καθώς αρνείται να αναγνωρίσει μέρος της δικαιοδοσίας του FIR Αθηνών δημιουργεί προσκόμματα.

Αν και οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένονται οι πρώτες αφίξεις προσωπικού και αεροσκαφών στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα σε περίπου 40 ημέρες, το θέμα της υποβολής, επαλήθευσης και έγκρισης σχεδίων πτήσης δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Το 2022, κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής, απέσυρε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στην Τουρκία λόγω της έντονης παράνομης συμπεριφοράς της τελευταίας εκείνη την εποχή στο Αιγαίο Πέλαγος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή