«Ανακαλύπτουν» τουρκική μειονότητα στη Ρόδο
Συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, προκειμένου να εφευρεθεί η ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με τη συνθήκη παραχώρησης, τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν το 1947 στην Ελλάδα από την Ιταλία, ενώ σε κανένα επίσημο έγγραφο δε γίνεται αναφορά στην ύπαρξη μειονοτήτων στην περιοχή. Τουρκικοί κύκλοι όμως, προσπαθώντας να ανακινήσουν το θέμα, κατασκευάζουν κατά καιρούς δημοσιεύματα για το θέμα, με τελευταίο περιστατικό αυτό της εφημερίδας Millyet.
Το μεγάλης κυκλοφορίας έντυπο, φιλοξένησε ρεπορτάζ με τίτλο "Το τουρκικό σχολείο της Ρόδου είναι κλειστό εδώ και 43 χρόνια", θέλοντας να προσδώσει στη Ρόδο στοιχεία από το καθεστώς της Θράκης. Κάτι τέτοιο, είναι φυσικά ανεδαφικό, μιας και δεν προκείπτει από καμία Συνθήκη τέτοιο γεγονός.
Προκειμένου όμως να δώσουν περισσότερες διαστάσεις, δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης και Αδερφοσύνης Τούρκων της Ρόδου, από τον κ. Μουσταφά Σινεχί, ο οποίος στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνει πως υπάρχουν περίπου 3.500 Τούρκοι στη Ρόδο που έχουν πολλά προβλήματα. Μεταξύ άλλων ανέφερε την ύπαρξη ενός και μόνο τζαμιού αλλά και τη μη λειτουργία από το 1970 σχολείου. Η επιχείρηση προπαγάνδας για το θέμα βέβαια δεν είναι καινούργια, ωστόσο επανέρχεται επιτακτικά από τους αμετανόητους της Άγκυρας, οι οποίοι θέλουν να δυναμιτίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Διαβάστε επίσης: Σχέδιο εθνικού ακρωτηριασμού εφαρμόζει η Τουρκία