Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά σε Τουρκία: Να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε εμμέσως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά την τριμερή υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας στο Βουκουρέστι.
Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά σε Τουρκία: Να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική
1'

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα της Ελλάδας σε συνέχεια της έντασης που καταγράφεται από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Κοτζιάς είπε πως στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Σόφια, ο ίδιος υπογράμμισε ότι στα κριτήρια της Κοπεγχάγης πρέπει να προστεθεί κι ένα κριτήριο ακόμα:

«Ότι υποψήφιο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτος που θέλει να έχει Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει: Πρώτον, να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική πολιτική -και δη εξωτερική πολιτική. Δεύτερον, να εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και να το δέχεται δημιουργικά. Τρίτον, να εφαρμόζει και το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

«Είναι ζήτημα της ίδιας της Τουρκίας αν θα σταματήσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θαλάσσης και τους κανόνες της φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή