Κορονοϊός: Μετά την Ξάνθη, η Καστοριά - Καμπανάκι για τα κρούσματα

Αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνεται στην Καστοριά, τις τελευταίες 10 ημέρες.

Κορονοϊός: Μετά την Ξάνθη, η Καστοριά - Καμπανάκι για τα κρούσματα
2'

Πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 17 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και έχει σημάνει ένας μικρός... συναγερμός μετά από τις 76 ημέρες που ήταν «καθαρή».

Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΕΟΔΥ της Δυτικής Μακεδονίας, παθολόγο – λοιμωξιολόγο Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, το πρώτο κρούσμα με πολύ υψηλό ιικό φορτίο διαγνώστηκε στην Καστοριά την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Μέχρι και σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 17 περιστατικά με λοίμωξη Covid-19. Οι 16 είναι κάτοικοι Καστοριάς και ο ένας κάτοικος Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο τα περισσότερα από τα κρούσματα «ανήκουν σε δύο ομάδες θετικών κρουσμάτων, όπου τα μέλη της καθεμιάς σχετίζονται μεταξύ τους με συγγενική, επαγγελματική ή άλλη σχέση, ενώ έχουν διαπιστωθεί και δύο ορφανά κρούσματα».

Η ομάδα συνδέεται με την άλλη λόγω επαγγελματικής σχέσης μεταξύ των μελών της. Συνεπώς όλα τα κρούσματα είναι γνωστά και συσχετιζόμενα μεταξύ τους, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μια ελεγχόμενη διασπορά.

Πιθανολογείται, όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος» ότι ο ιός μεταφέρθηκε από κάποιο εισαγόμενο περιστατικό.

Τέσσερις από τους ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Οι δύο έχουν πολύ καλή διάγνωση και οι άλλοι δύο μια ήπια πνευμονία αλλά δεν χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης. Κανένας δε νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι υπόλοιποι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και συνεργάζονται πολύ καλά χωρίς να παραβαίνουν τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο νομός Καστοριάς ήταν από τους πρώτους στην αρχή της πανδημίας που «κοκκίνισε» τον χάρτη της Ελλάδας και ο πρώτος για τον οποίο ελήφθησαν μέτρα «καραντίνας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Λύγισε στην έναρξη της τελευταίας της εκπομπής (vid)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή