Bατόπουλος στο Newsbomb.gr: Κρίσιμες ώρες - Το μερικό άνοιγμα της αγοράς ελλοχεύει κινδύνους

Lockdown - Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Επιφυλακτικός όσον αφορά στην μικρή αλλά αισθητή μείωση στον αριθμό των χθεσινών κρουσμάτων αλλά και στον αντίκτυπο του click away και του ανοίγματος των κομμωτηρίων για την πορεία της διασποράς εμφανίστηκε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής μικροβιολογίας, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος 

Bατόπουλος στο Newsbomb.gr: Κρίσιμες ώρες - Το μερικό άνοιγμα της αγοράς ελλοχεύει κινδύνους
AP PHOTOS
2'

Στα «κόκκινα» εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, παρά την μικρή αλλά αισθητή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων μέσα σε λίγες ημέρες, όπως επεσήμανε ο κ. Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» λόγω του υψηλού αριθμού των διασωληνωμένων, εξηγώντας ότι «η πτώση του αριθμού των διασωληνωμένων θα αργήσει, δεδομένου ότι πρώτα πέφτουν τα κρούσματα και οι νεκροί και έπειτα τα βαριά περιστατικά, όπως είναι οι διασωληνωμένοι. Επομένως είναι κάτι αναμενόμενο αυτό που συμβαίνει, ωστόσο πρόκειται για μία ιστορία που παρατραβάει, αν υπολογίσει κανείς τις 5 εβδομάδες καθολικού Lockdown».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Δεν είναι αρκετά πτωτική η πορεία των κρουσμάτων, καθώς καθυστέρησε αυτή η μείωση».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των κομμωτηρίων και την εφαρμογή του click away, αλλά και το κατά πόσο αυτές οι δύο αποφάσεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν την κοινωνία σε ένα πισωγύρισμα, τόνισε πως «είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο υγειονομικά σωστό και στην πραγματικότητα. Ελπίζουμε να μην συμβεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα, ωστόσο σίγουρα υπάρχει ένας κίνδυνος.»

Αναφορικά, με τα Χριστουγεννα που θα έρθουν, αλλά και τις ανακοινώσεις για όριο 9 ατόμων στα σπίτια για τα εορταστικά τραπέζια, ο καθηγητής επανέλαβε ότι πρόκειται για έναν ξεκάθαρο συμβιβασμό, ανάμεσα στο υγειονομικά ασφαλές που είναι να κάτσει ο καθένας μόνος και στην πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρεθούν με τις οικογένειές τους. «Είναι ξεκάθαρο ωστόσο, ότι δεδομένης της κατάστασης ακόμη και τα 9 άτομα μπορεί να αποτελέσουν εστία διασποράς».

Ο ίδιος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σενάρια για μια νέα παράταση του lockdown και μετά τις 7 Γενάρη, υπογραμμίζοντας ότι «σίγουρα δεν θα ανοίξουν όλα αμέσως, ωστόσο μέχρι τότε ευελπιστούμε ότι θα έχουν πέσει οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό, ούτως ώστε να μπορέσει να ανοίξει η αγορά, παρ' όλα αυτά η κατάσταση θα επηρεαστεί από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αλλά και από τις γιορτές που πλησιάζουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή