Κρούσματα σήμερα: Δεύτερη συνεχόμενη μέρα με τετραψήφιο αριθμό

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τα σημερινά δεδομένα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, καθώς τα κρούσματα αναμένεται να είναι και πάλι τετραψήφια. 

Κρούσματα σήμερα: Δεύτερη συνεχόμενη μέρα με τετραψήφιο αριθμό
2'

Φόβους για «έκρηξη» κρουσμάτων και κατά συνέπεια οδυνηρές συνέπειες στο ΕΣΥ εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι. Χθες, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.200, έναν αριθμό που είχαμε να δούμε από τις 29 Δεκεμβρίου.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και σήμερα με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι ξανά τετραψήφιος, την ώρα που τα «βλέμματα» όλων είναι στραμμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και του ιικού φορτίου, όπως και τα πολλαπλά κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να πατήσει το «κουμπί» των νέων πιο σκληρών μέτρων.

Η πρωτεύουσα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας, με αρκετούς λοιμωξιολόγους να ζητούν ολικό lockdown.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε χθες στο Newsbomb.gr, ότι «εάν κάνουμε 3 βδομάδες lockdown τύπου Μαρτίου, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό που γίνεται. Είναι αρκετός ο χρόνος για να μας δώσει ασφάλεια να λειτουργήσουμε».

Ενδεικτικό της επιβαρυμένης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Αττική είναι και η σύσκεψη η οποία πραγματοποιούν οι επιδημιολόγοι της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασίσουν ποια μέτρα θα εισηγηθούν την Παρασκευή στο σύνολο της επιτροπής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νόμο Αττική να ισχύει νωρίτερα από τις 9 και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος περιορισμού της κατάχρησης συγκεκριμένων κωδικών στο 13033.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή