Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Τα νοσοκομεία έχουν πιεστεί - Έρχεται αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τις μεταλλάξεις, τα κρούσματα και το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σχολίασε, μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Τα νοσοκομεία έχουν πιεστεί - Έρχεται αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ
1'

H κυβέρνηση, στέκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, που μαζί με τους ειδικούς, αναζητεί τον τρόπο, ώστε να ανασχεθεί η πανδημία που βρίσκεται πλέον σε σταθερά ανοδική τροχιά.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στο πώς γίνεται η μετάδοση του ιού στα παιδιά και πως επηρεάζουν οι μεταλλάξεις, συγκεκριμένα ανέφερε, «δεν ανησυχώ καθόλου για τις μεταλλάξεις, δεν έχουν επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία. Είναι λογικό να έχουν περισσότερη μεταδοτικότητα, ωστόσο δεν προκαλούν έντονα συμπτώματα ούτε σκοτώνουν. Στα σχολεία υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων διότι υπάρχει και στην Κοινότητα είναι απόλυτα λογικό. Θα ανακαλύψουμε κι άλλες μεταλλάξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας έχουν έρθει από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει στο εσωτερικό».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, λέγοντας πως το Σύστημα Υγείας έχει ήδη πιεστεί και η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη εβδομάδα, διότι θα έχουμε και αύξηση 20% με 30% στα κρούσματα.

«Τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν πιεστεί πολύ, πιο συγκεκριμένα πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι απλές κλίνες. Αυτό θα αποτυπωθεί και στις εντατικές την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1700. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Σωτηρία», βρίσκεται στα όρια του», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή