Κορονοϊός: Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία - Στο «κόκκινο» εισαγωγές και εφημερίες

Κορονοϊός: Ασφυκτική πίεση συνεχίζουν να δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ «αγγίζουν» τους 800, ενώ καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες εισαγωγές, με τα όρια του ΕΣΥ και των γιατρών - νοσηλευτών να «δοκιμάζονται»
1'

Οι εφημερίες των νοσοκομείων είναι στο «κόκκινο» με δεκάδες κρούσματα να προσέρχονται στα επείγοντα.

Όπως ανέφερε η συντονίστρια της εφημερίας και υπεύθυνη των ΤΕΠ, Ζωή Γεωργοπούλου, μιλώντας στο MEGA, η τελευταία εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ήταν μία από τις πιο δύσκολες εφημερίες που έχουν γίνει από την αρχή της πανδημίας, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ με 77 θετικά κρούσματα και 88 ύποπτα.

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 32 εισαγωγές και εκκρεμούν άλλες 25 που θα παραμείνουν στη βραχεία νοσηλεία, μέχρι να μπορέσουμε να τους τακτοποιήσουμε», επεσήμανε.

Η κυρία Γεωργοπούλου αναφέρθηκε και στα self test, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσης, όμως υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει κάποιος αν βγει θετικός να τρέξει στο νοσοκομείο, αν δεν έχει συμπτώματα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η ενίσχυση των νοσοκομείων, καθώς οι γιατροί συμπληρώνουν 14 μήνες στην μάχη με την πανδημία χωρίς ρεπό και άδειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό και καταστήματα χωρίς click in shop και click away