Κικίλιας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με Moderna και Pfizer των 18 έως 29

Εμβόλιο κορονοϊού: Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18 έως 29 και με τα άλλα δύο εμβόλια, εκτός από το σκεύασμα της Johnson&Johnson, έκανε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με Moderna και Pfizer των 18 έως 29
2'

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των 18 με 29 ετών και με τα σκευάσματα των Pfizer και Moderna.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο εμβολιασμός θα σπάσει σε δύο κομμάτια, αρχικά στους 25 - 29 ετών και μετέπειτα στους 18 - 24, ενώ απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Με ταχείς ρυθμούς ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και ιδιαίτερα στα νησιά, όπου έχει δοθεί ειδική προτεραιότητα μέσω της εκστρατείας «Γαλάζια Ελευθερία».

Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανέλυσε και παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στη πορεία που καταγράφουν τα νησιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί στα νησιά ξεπερνούν τον μέσο όρο που καταγράφεται στην ηπειρωτική χώρα, καθώς υπάρχει μαζική συμμετοχή από τους κατοίκους, ενώ σε μερικές περιοχές έχει αγγίξει το 100%.

Συγκεκριμένα, τα πέντε νησιά τα οποία σημειώνουν ρεκόρ στους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, είναι τα εξής:

  • Λευκάδα
  • Θάσος
  • Μύκονος
  • Πάρος
  • Σαλαμίνα

«Πριν την έναρξη της εκστρατείας “Γαλάζια Ελευθερία” ο μέσος όρος εμβολιασμών στα νησιά ήταν στο 22%, τώρα είναι στο 40%», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, δήλωσε πως «στα νησιά που ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός, πριν ήταν στο 13%, τώρα στο 20%».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.381 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 23 θάνατοι σε 24 ώρες, 486 οι διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή