Κορονοϊός: Τα επόμενα βήματα προς την «Ελευθερία» - Τι θα επιτρέπεται το επόμενο διάστημα

Στο τραπέζι των συζητήσεων λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης έχουν πέσει τα λεγόμενα κίνητρα για τους εμβολιασμένους προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να τους χορηγηθούν ένα από τα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας, ώστε μέχρι το φθινόπωρο -υπό τον φόβο ενός 4ου κύματος κορονοϊού- να έχει να χτιστεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας.

Κορονοϊός: Τα επόμενα βήματα προς την «Ελευθερία» - Τι θα επιτρέπεται το επόμενο διάστημα
2'

Σε διαφορετική περίπτωση, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το φθινόπωρο αναμένεται να είναι δύσκολο για ακόμα μια χρονιά. Το θέμα των κινήτρων θα συζητηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέσα στο μήνα, ενώ αναμένονται τι επόμενες μέρες οι αποφάσεις για την κατάργηση -η την περαιτέρω συρρίκνωση- της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς κάθε νύχτα πραγματοποιούνται αυτοσχέδια πάρτι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ από τις Αρχές συζητείται να τεθούν σε εφαρμογή προνόμια για τους εμβολιασμένους, πανομοιότυπα με αυτά που εφαρμόστηκαν στο Ισραήλ.

Ποιες «ελευθερίες» έρχονται το επόμενο διάστημα

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα των όλων των εμβολίων για τους 25-29 ετών.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας που τώρα ξεκινάει από τις 00:30 θα παραταθεί μέχρι τη 01:30.

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Το σχέδιο πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα.

Επίσης, εντός του καλοκαιριού ίσως ληφθούν αποφάσεις για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνταγματικοί περιορισμοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται και αυτό είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση εδώ και καιρό.

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δώσουμε κίνητρα, θα έχεις μεγαλύτερη Ελευθερία στις κινήσεις σου εντός Ή εκτός της επικρατείας θα είχες τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι ενδεχομένως χώρους που σήμερα είναι κλειστοί και θα ανοίξουνε για αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. τέτοιου είδους πράγματα τα οποία τα συζητάμε θυμίζω εδώ και Περίπου ένα μήνα νομίζω τώρα στα μέσα Ιουνίου έχει φτάσει το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Δραστηριότητες που είναι κλειστές να ανοίξουν για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται.», είπε ο υπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στην Kέρκυρα: Ήθελε να σκοτώσει ο 67χρονος - Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή