Κορονοϊός: Έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μεγάλη ανησυχία για την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη την Ελλάδα. Προβληματισμός για την Κρήτη. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr
1'

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε κι από τη σημερινή (19.07) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα 1.834 νέα κρούσματα είναι μεγάλος αριθμός όταν έρχονται στην αρχή της εβδομάδας, καθώς δεδομένα τη Δευτέρα (19.07) πάντα ο αριθμός των μολύνσεων είναι μικρότερος λόγω και των λιγότερων τεστ που διεξάγονται τις Κυριακές.

Πέρα, όμως, από αυτό είναι έντονη η ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα. Πέρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, υπάρχουν περιοχές που προβληματίζουν ιδιαίτερα με την επιδημιολογική τους εικόνα. Ήδη η Μύκονος είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, ενώ κι άλλα νησιά και τουριστικοί προορισμοί κινδυνεύουν να έχουν ανάλογη τύχη.

Το τελευταίο 24ωρο, στην Αττική εντοπίστηκαν 720 νέες μολύνσεις, ενώ η Κρήτη «βράζει» με 221 νέα κρούσματα την ώρα που η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 123.

Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Το συγκεκριμένο στέλεχος οδεύει ολοταχώς στο να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως από τα 760 νέα κρούσματα μεταλλάξεων στη χώρα, τα 466 αφορούσαν τη μετάλλαξη Δέλτα, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 61%!

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα τη Δευτέρα 19 ΙουλίουNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Επικρατεί στην Ελλάδα με το 61% των νέων στελεχών που ανιχνεύτηκαν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή