Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Πάνω από 47.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Στο 88% η πληρότητα των ΜΕΘ

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση σε όλη την Επικράτεια, με την πανδημία να κυκλώνει όλη τη χώρα.

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Πάνω από 47.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Στο 88% η πληρότητα των ΜΕΘ
1'

«Βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα, με μια σημαντική έξαρση της πανδημίας και πολύ μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την Επικράτεια», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε η ίδια, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τις 47.000, με περίπου 1 στα 4 κρούσματα να βρίσκεται στην Αττική, ενώ πάνω από 7.500 στη Θεσσαλονίκη και 3.379 στην Π.Ε. Λάρισας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μικρή αύξηση στις μολύνσεις σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, μία παρατήρηση που – όπως είπε – χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Αναφορικά με το Σύστημα Υγείας, η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως η πίεση στο ΕΣΥ είναι πάρα πολύ σημαντική και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Η πληρότητα των διαθέσιμων Covid-19 ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει το 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97%. Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης δίνει την εικόνα της μεγάλης διασποράς στην επικράτεια, αφού 24 από τις 75 Περιφερειακές Ενότητες είναι στο βαθύ κόκκινο», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Χαλάνδρι: Γυναίκα πυροβόλησε άνδρα στη μέση του δρόμου

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για ύποπτους φακέλους στο κέντρο της Αθήνας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή