Πλεύρης στο Newsbomb.gr: Υποχρεωτικά μάσκα σε κλειστούς χώρους και σε συνωστισμό

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας
INTIME
2'

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτημα του Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο επέκτασης παντού της υποχρεωτικής χρήσης του συγκεκριμένου προστατευτικού μέτρου κατά του κορονοϊού.

«Η μάσκα αυτή τη στιγμή, για να μην γίνονται παρερμηνείες, είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους συνολικά και στους ανοιχτούς χώρους είναι πάλι υποχρεωτική, όπου υπάρχει συνωστισμός. Άρα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται το σκέλος της μάσκας συνολικά. Δηλαδή η μάσκα είναι υποχρέωση, δεν είναι ότι δεν είναι υποχρέωση.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι στο να τηρούνται- που γίνονται οι έλεγχοι για να τηρηθούν- στους κλειστούς χώρους, δηλαδή είτε εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους ανοιχτούς, προφανώς, χώρους εκεί που υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι ανάγκη εκεί που θα βγει κάποιος να τρέξει μόνος του. Η ανάγκη είναι εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός. Θα πρέπει να υπάρχει ενδεχομένως μια καλύτερη αποκωδικοποίηση ότι αυτό ισχύει. Δηλαδή η μάσκα παραμένει να είναι υποχρεωτική, δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Άρα κυρίως είναι να εφαρμόζεται το μέτρο το συγκεκριμένο και όχι ότι χρειάζεται να επιβληθεί κάτι παραπάνω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Οι διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή αυτό που αλλάζει από τη Δευτέρα – επιπλέον των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκο Μητσοτάκης - είναι η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και η εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα:

  • Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά των πελατών μέσα στην ημέρα
  • Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στην εργασία τους με κυλιόμενο ωράριο εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:30 το πρωί και σε πέντε «κύματα» με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Κυλιόμενο ωράριο στους χώρους εργασίας - Από 07:00 έως 09:30 η άφιξη στη δουλειά

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή