Ρούλα Πισπιρίγκου: Έρευνα για τον τρόπο που προμηθεύτηκε την κεταμίνη

Πάτρα: Η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη (η ουσία που ανιχνεύθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα) είναι φάρμακο που οι γιατροί χρησιμοποιούν ως αναισθητικό για να προκαλέσουν απώλεια συνείδησης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έρευνα για τον τρόπο που προμηθεύτηκε την κεταμίνη
2'

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 33χρονη φέρεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από φαρμακαποθήκη της Πάτρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης εργάζεται σε φαρμακαποθήκη. Ωστόσο άγνωστό παραμένει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη από τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο Μάνος.

Ωστόσο, πληροφορίες του thebest.gr, αναφέρουν ότι στη φαρμακαποθήκη εργαζόταν ο πατέρας του Μάνου Δασακαλάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πατέρας του Μάνου δεν πήγε σήμερα στη δουλειά του, ενώ εξαφανισμένος είναι και ο Μάνος Δασκαλάκης, προφανώς υπό το σοκ των εξελίξεων.

Οι ίδιες πηγές του thebest.gr αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Μάνος είχε εργαστεί για ένα διάστημα ως υπάλληλος σε μεταφορική που προμήθευε φαρμακεία με ουσίες και σκευάσματα βιταμινών και όχι με φάρμακα.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά την κεταμίνη μπορεί να την προμηθευτεί κανείς από καταστήματα ή αποθήκες που πουλάνε κτηνιατρικά φάρμακα.

Πού βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα».

Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

Τέλος, είπε ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και πως είναι περίεργο το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη.

Δεν τίθεται θέμα εκταφής των παιδιών

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν τίθεται θέμα εκταφής των δύο παιδιών, καθώς τα πλακίδια από τις ιστολογικές διατηρούνται για περίπου 5 χρόνια και ως εκ τούτου θα εξεταστούν ξανά, για το ενδεχόμενο ανίχνευσης κεταμίνης.

Το παραπάνω ανέφερε και ο ιατροδικαστής κ, Τσαντίρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρά παιδιά Πάτρα: Λύγισε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης -«Θα μπει σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής»

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ντροπή σου, ομολόγησε για να λυτρωθείς» της φώναξαν στα δικαστήρια

Πάτρα: Απέλυσαν από τη δουλειά της την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή