ΣΥΡΙΖΑ: Η νύχτα τρόμου στην Αττική «πάγωσε» προσωρινά τα πάντα

Σε δεύτερη μοίρα αφήνει για λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια ζωή του τόπου, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούσαν με μεγάλη αγωνία την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Πεντέλη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η νύχτα τρόμου στην Αττική «πάγωσε» προσωρινά τα πάντα
Intime News
2'

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το μέγεθος του προβλήματος, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους αρμόδιους τομεάρχες Χρήστο Σπίρτζη και Διονύση Καλαματιανό, να βρίσκονται σε πλήρη επικοινωνία με τις αρχές και να τον ενημερώνουν διαρκώς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην -υποστελεχωμένη και με πολλές ελλείψεις σε βασικά μέσα πυρόσβεσης- Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτε και να αποδώσει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση. Προείχε η ώρα της μάχης. Και αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει αργά χθες το βράδυ στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

«Η νύχτα φαίνεται πως θα είναι δύσκολη. Οι σκέψεις όλων μας είναι στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είναι απολύτως λογικό, όλα τα υπόλοιπα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς η Αττική δοκιμάζονταν για ακόμα μία φορά, από ακόμα μία πυρκαγιά. Ωστόσο, το γεγονός ότι η φωτιά κατέκαιγε δάση και περιουσίες λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα -αναγνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών- προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στην Κουμουνδούρου.

Πάντως, κανένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας, αναφέροντας ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους. «Αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και να σωθεί ότι σώζεται από το περιβάλλον», σημείωναν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή