Τέμπη - Παλαιστίνιος γιατρός: «Ένιωσα ότι βρίσκομαι στη Γάζα - Σκηνές βγαλμένες από πόλεμο»

Ο Χουσάμ Ναίμ, γιατρός του ΓΝ Λάρισας δήλωσε ότι η κατάσταση έπειτα από το δυστύχημα στα Τέμπη θύμισε μια «δεύτερη» Γάζα.

Τέμπη - Παλαιστίνιος γιατρός: «Ένιωσα ότι βρίσκομαι στη Γάζα - Σκηνές βγαλμένες από πόλεμο»
1'

Μεγάλο βάρος έπειτα από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έπεσε πάνω στου γιατρούς των νοσοκομείων, οι οποίοι κλήθηκαν να βοηθήσουν τους τραυματίες που παραλάμβαν από το δυστύχημα.

«Όταν ήρθαν τα πρώτα ασθενοφόρα με τους τραυματίες κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Οι εικόνες που είδα μου θύμιζαν ότι είμαι στη Γάζα, γιατί είναι σκηνές βγαλμένες από πόλεμο, από όταν ήμουν στη Γάζα. Και είπα στον Διευθυντή μου: ''Νιώθω ότι είμαι στη Γάζα''» περιγράφει στην ΕΡΤ, ο Husam Naim, ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τις στιγμές στο νοσοκομείο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η πιο δύσκολη φάση όπως λέει, ήταν μετά όπου όλα τα ασθενοφόρα που έρχονταν ήταν γεμάτα νεκρούς. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς, ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών». Όπως λέει ο κ. Husam Naim, αρχικά δεν γνώριζαν ότι είχε γίνει σύγκρουση τρένων αλλά έδρασαν με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό φτιάχνοντας μικρές ομάδες για να αντιμετωπίζουν τον κάθε ασθενή.

Τα παιδιά με ρωτούσαν για συγγενείς και φίλους, άλλα παιδιά ήταν σε σοκ, ήταν πολύ βαρύ το κλίμα, καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή