Νύχτα τρόμου για Τρίκαλα και Καρδίτσα: Υπερχείλισαν ποταμοί, φτιάχνουν αναχώματα

Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα τεράστιας αγωνίας για τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, αφού εξαιτίας υπερχείλισης ποταμών, οι δύο θεσσαλικές πόλεις κινδυνεύουν άμεσα με πλημμυρικό φαινόμενο τεραστίων διαστάσεων.

Νύχτα τρόμου για Τρίκαλα και Καρδίτσα: Υπερχείλισαν ποταμοί, φτιάχνουν αναχώματα
3'

Συνεχίζεται το «σαρωτικό» πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ, υπάρχουν και αγνοούμενοι. Σε πολλά μέρη της χώρας και κυρίως στη Θεσσαλία καταγράφονται εικόνες Αποκάλυψης, με ορμητικά νερά και χειμάρρους να παρασέρνουν ό,τι βρέθηκε στον διάβα τους.

Σε άμεσο κίνδυνο να πλημμυρίσουν βρίσκονται αργά το βράδυ της Τετάρτης τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, εξαιτίας υπερχείλισης ποταμών.

Νωρίτερα σήμερα στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Πύλη Τρικάλων απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή».

Κίνδυνος πλημμύρας στην Καρδίτσα

Υπερχείλισε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα, προς τον οικισμό Μαύρικα ο οποίος και πλημμύρισε αν και προηγήθηκε η εκκένωσή του. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί το νερό να πλημμυρίσει την πόλη της Καρδίτσας.

Αρκετές ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί εκκένωση, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι κάτοικοι του οικισμού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, φιλοξενούνται στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Εν τω μεταξύ πιθανολογείται ότι το ποτάμι έχει σπάσει και από την απέναντι πλευρά, αν και αυτό προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωστή Νούσιο, που μίλησε στο karditsalive.net. «Η εικόνα που έχουμε από τους ανθρώπους που βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο, είναι πως υπάρχει ένα σπάσιμο προς την πλευρά της Μαύρικας», τόνισε.

Μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, η κατάσταση είναι σαφώς επιδεινούμενη σε σύγκριση με το πρωί. Χείμαρροι «κατεβαίνουν» από κεντρικές οδούς και νερά έχουν εισχωρήσει σε καταστήματα, αλλά και οικίες. Αρκετά υπόγεια σπιτιών αλλά και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τον Δήμο, ο οποίος απευθύνει έκκληση να γίνει κατανοητό ότι αυτό που προέχει, είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Nωρίτερα σήμερα και λίγο πριν τις 21:00 στάλθηκε 112 από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Καρδίτσα.

Στο μήνυμα μεταφέρεται η ενημέρωση ότι «Αν βρίσκεστε στην πόλη της #Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους & ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή».

Νύχτα αγωνίας στα Τρίκαλα, αναστάτωση για τους πολίτες των παρόχθιων περιοχών

Οι εκκλήσεις φορέων του Δήμου για μεγάλη προσοχή είναι συνεχείς, εξαιτίας της επέλασης του “Daniel”. Ο Ληθαίος ποταμός βρίσκεται στα «κόκκινα», ενώ, ήδη σε αρκετά σημεία, όπως η γέφυρα Αρριανού και η οδός Σατωβριάνδου, το ποτάμι έχει καλύψει τα πάντα.

Αντίστοιχα και ο Αγιαμονιώτης έχει υπερχειλίσει σε αρκετά σημεία, με το Φλαμούλι αυτή τη στιγμή να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης. Μαζί με το νερό που κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα, υπάρχει και μεγάλος όγκος φερτών υλικών.

Οι εκκλήσεις φορέων του Δήμου για μεγάλη προσοχή είναι συνεχείς, εξαιτίας της επέλασης του “Daniel”. Ο Ληθαίος ποταμός βρίσκεται στα «κόκκινα», ενώ, ήδη σε αρκετά σημεία, όπως η γέφυρα Αρριανού και η οδός Σατωβριάνδου, το ποτάμι έχει καλύψει τα πάντα. Στην αντιπέρα όχθη, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ντίνος Μπάρδας και ο προϊστάμενος «Πρασίνου» του Δήμου Τρικκαίων, Σωτήρης Χελιδώνης, διαμόρφωναν νέα αναχώματα, ώστε να αποφευχθεί η πλημμυρίδα και από εκείνη την πλευρά.

Το βράδυ της Τετάρτης, το «112» απέστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Νομή Τρικάλων να εκκενώσουν προς την πόλη, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή