Κακοκαιρία Daniel: Ρωγμή σε γέφυρα στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας

Εικόνα βιβλικής καταστροφής στη Λάρισα μετά την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Daniel: Ρωγμή σε γέφυρα στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας
2'

Ρωγμή εντοπίστηκε σε γέφυρα στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης στη Λάρισα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το σημείο από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και τις τοπικές αρχές.

Η Λάρισα, που μετράει τις πληγές της μετά την κακοκαιρία Daniel που άφησε πίσω της ασύλληπτες καταστροφές, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα ζήτημα, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN μία γέφυρα στις εργατικές κατοικίες της πόλης εμφάνισε μία ρωγμή, με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνη και να αποκλειστεί.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη στατικότητα της γέφυρας, για την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Μετά την υπερχείλιση του Πηνειού, το νερό έχει μπει στον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα. Πρόκειται για το σημείο όπου φτάνουν οι βάρκες της ΕΜΑΚ που μεταφέρουν τους κατοίκους από τις εργατικές κατοικίες.

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί - Διασώθηκαν 68 άτομα στο Πήλιο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από περιοχές του Πηλίου, πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή συνέδραμαν συνολικά ένα πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, δύο περιπολικά, ένα ρυμουλκό και ένα τουριστικό επιβατηγό σκάφος.

Έντεκα άτομα απεγκλωβίστηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Χοντρή Άμμος, επτά άτομα από την περιοχή Χόρτο, έξι από την περιοχή Μηλίνα, είκοσι τέσσερα σε Χορευτό και Ελίτσα και είκοσι από την περιοχή Πλατανιά.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν εξήντα οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βόλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, όλοι καλά στην υγεία τους.

Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στη Θεσσαλία

Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης ακόμα και μέσα στην πόλη.

Οι χάρτες με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Η οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή