ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: «Μας ξέχασαν» λένε οι πλημμυροπαθείς στο Βλοχό Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: «Μας ξέχασαν» λένε οι πλημμυροπαθείς στο Βλοχό Καρδίτσας
Διαμαρτυρία κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας την Τρίτη 26 Μαρτίου
Eurokinissi

Σχεδόν επτά μήνες έχουν περάσει από τις φονικές πλημμύρες και άνθρωποι που επλήγησαν περιμένουν απαντήσεις.

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας. Σχεδόν επτά μήνες μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel και οι 115 πλημμυροπαθείς του χωριού Βλοχός, περιμένουν το «πράσινο φως» για την μετεγκατάστασή τους.

Μέχρι και σήμερα όμως, όπως λένε αγανακτισμένοι στην κάμερα του ALPHA, δεν έχουν λάβει απαντήσεις από τους αρμόδιους για το πότε θα πάνε στα νέα τους σπίτια. «Είμαστε 115 οικογένειες που θέλουμε να φύγουμε. Δεν αντέχουμε άλλο», λέει κάτοικος του Βλοχού.

Για το ζήτημα της μετεγκατάστασης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χ. Τριαντόπουλος με δήλωσή του στον Alpha ανέφερε πως «λάβαμε επιστολή του δήμου Παλαμά για τις κατοικίες που ζητούν να ενταχθούν στο σχήμα. 160 κατοικίες στη Μεταμόρφωση και 115 στο Βλοχό. Τα στοιχεία θα εξετάσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η ομάδα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

«Άφαντη» η επιδότηση ενοικίου

Παράλληλα, οι πλημμυροπαθείς καταγγέλλουν εκτός από το επίδομα κρατικής αρωγής, δεν έχουν λάβει την επιδότηση ενοικίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι την επιδότηση την έχουν λάβει μόλις επτά από τις 200 οικογένειες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι πληρωμές στους δικαιούχους θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 15 ημέρες».