ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκαν 7, αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπόλοιποι

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκαν 7, αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπόλοιποι
Φωτ.: Eurokinissi

Γιώργος Λυγγερίδης: Οι απολογίες των υπολοίπων 32 κατηγορουμένων συνεχίζονται αύριο

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώτων 31 κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Από τους 31 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, προφυλακίστηκαν οι 7, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους κατά περίπτωση της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και της απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Οι απολογίες των υπολοίπων 32 κατηγορουμένων συνεχίζονται αύριο.

Νωρίτερα, στη φυλακή οδηγήθηκε και δεύτερο διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τον 27χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ, με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ». Πρόκειται για έναν 33χρονο, που είναι ανάμεσα στα 5 πρόσωπα που κατηγορούνται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 33χρονος αρνείται εμφατικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών, ενώ αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του έχει αποδοθεί ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να υποστηρίζει:

«Μολονότι είναι εξαιρετικά επισφαλές να κριθεί το ζήτημα της ηθικής αυτουργίας με αυτό τον τρόπο, έστω και ως υπόθεση εργασίας εμένα η διωκτική αρχή ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΙ στους φερόμενους ηθικους αυτουργούς. Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν ουχί μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό αλλά ούτε και ως άτομο που «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου»!!!».

Σχετικές ειδήσεις