Λαμία: Τουλάχιστον 2 άτομα εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα

Τουλάχιστον δύο πρόσωπα βρίσκονται στο «κάδρο» της ΕΛΑΣ για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Λαμία: Τουλάχιστον 2 άτομα εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα
EUROKINISSI.
2'

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο έφθασε στα «χέρια» της ΕΛΑΣ αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο του ομίλου «Γιαννίτσης», στη Λαμία, όπου παρασκευάζονταν τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα.

Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι πάνω από 1 άτομο έβαλε τη φωτιά στο εργοστάσιο, ενώ, οι αρχές εξετάζουν βίντεο και άλλα στοιχεία για να φθάσουν στα ίχνη των εμπλεκομένων προσώπων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όλα αυτά, μετά τη νέα αποκάλυψη πως πριν από την πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική, με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.

Τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού

Σε άλλες πληροφορίες για την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε από το MEGA, υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού.

Αυτά είναι:

  1. Γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν, σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση.
  2. Μύριζε βενζίνη: Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους.
  3. Τα καταγραφικά: Τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή… εξαφανίστηκε.

Τι δείχνει ο υγειονομικός έλεγχος

Πέραν της έρευνας για την φωτιά, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο υγειονομικός έλεγχος στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τις μαζικές δηλητηριάσεις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που έκανε ο ΕΟΔΥ στα δείγματα τροφίμων τα οποία κατανάλωσαν τα παιδιά, και τα οποία αναλύθηκαν σε εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Ο έλεγχος ήταν διπλός, διενεργήθηκε δηλαδή τόσο σε τρόφιμα τα οποία διανεμήθηκαν στους μαθητές, όσο και σε δείγματα κοπράνων από τα παιδιά τα οποία νόσησαν. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα τα οποία βγήκαν την Δευτέρα και εκεί, βρέθηκε η τοξίνη την οποία παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή